Denne uka avsluttet Solbjørg Drågen jobben i Farmen barnehage. Nå skal hun satse for fullt på Bunadstuggu, som nå er flyttet til Bunnprislokalet på Nesset. Sammen med sin ektemann, Hans Arne Drågen, har de kjøpt 50 prosent av Rolf Drågens virksomhet.

– Det er Grete som har lært meg alt og hun kommer til å være med og hjelpe til den første tiden. Planen er å overta 100 prosent om halvannet år. Vi må ha en liten overgang, sier Solbjørg.

Symaskinverksted

Hun har i tillegg til jobb i barnehage, jobbet i Bunadsstuggu i en 40 prosent stilling.

I dag har Bunadstuggu lokale hjemme hos Grete og Rolf Drågen bare et steinkast unna nylokalet hos Bunnpris. Virksomheten måtte flyttes på grunn av plassmangel og 1. august åpner nylokalet dørene. Her skal de samme produktene som før selges: Graffeldrakt, Lundebybunad og Dovrebunad med alt som finnes av tilbehør.

– Vi fortsetter drifta slik den har blitt drevet tidligere, sier Solbjørg.

Hennes svigerfar, Rolf, tar imot symaskiner til reparering og skal inntil videre fortsette med det.

Åpner 1. august

Både Solbjørg og Grete syr bunader, men sender størsteparten av bunadsbestillingene til andre syersker.

– Vi har kunder fra hele landet. Travleste tida er fra 1. februar til 1. juni. Nå begynner vi å forberede oss til tida etter jul, forteller Solbjørg Drågen.

Det nye lokalet tok de over 1. juni og de nye eierne er nå i gang med å gjøre klar den nye Bunadstuggu. 1. august skal de åpne dørene og 3. august blir det offentlig åpning.