Norske Skog hadde i andre kvartal i år det beste resultatet siden tredje kvartal 2012. Samtidig har det gjeldstyngede selskapet fått pålegg fra revisorene om å gjøre vesentlig nedskrivninger.

Tidligere revisor EY foreslo i sin revisjonsberetning for 2015 at anleggsporteføljen burde skrives ned med minst to milliarder kroner, da spesielt verdiene i Europa ble sett på som overvurderte.

Tirsdag morgen ble det kjent at selskapet skriver ned verdier på 1,4 milliarder kroner, som er vesentlig mindre enn hva den tidligere revisoren krevde.

– Konsulentselskapet BCG har i prosessen med revisorskiftet utarbeidet en uavhengig markedsanalyse som i all hovedsak sammenfaller med oppfatningen til Norske Skogs styre og ledelse. BCG-rapporten konkluderte med en mindre nedskriving i Australia og ingen nedskriving i Europa, opplyser selskapet i en pressemelding.

Tirsdag ble det kjent at styreleder Jon-Aksel Torgersen takker for seg under Norske Skogs ekstraordinære generalforsamling onsdag 10. august. (©NTB)