Arbeidsledighet i Levanger og Verdal har gått tilbake med 83 personer fra juli 2015 til juli 2016.

Tallene fra Nav Nord-Trøndelag viser en nedgang på 15 prosent i Levanger, som har 291 helt ledige ved utgangen av juli. Verdal har hatt en nedgang på 10 prosent fra juli i fjor, og har nå 314 registrerte ledige.

Verdal er fortsatt den kommunen i Nord-Trøndelag som har høyest ledighet, målt i prosent av arbeidsstyrken. 4,1 prosent er helt ledig. Tilsvarende tall for Levanger er en ledighet på 2,8 prosent av arbeidsstyrken.

Nord-Trøndelag som helhet har nå en ledighet på 2,5 prosent.

–For andre måned på rad er Nord-Trøndelag det fylket i landet som har størst nedgang i andel arbeidsledige. I alt var det 19 prosent færre helt ledige arbeidssøkere i Nord-Trøndelag i juli enn på samme tid i fjor. Det tilsvarer 406 færre personer registrert som helt ledig arbeidssøkere. Til sammenligning ble det i juli registrert 3 prosent flere helt ledige på landsbasis. 3,2 prosent av arbeidsstyrken i landet er nå registrert som helt ledige arbeidssøkere i NAV, skriver Nav Nord-Trøndelag i en pressemelding.

–Det er spesielt gledelig at trenden med en betydelig nedgang av helt ledige i de yngste aldersgruppene fortsetter. Dette er en prioritert gruppe til NAV, sier fungerende fylkesdirektør May Beate Haugan.