Det meste av den kommunale ledelsen hadde tatt veien fra rådhuset til Sejersted park da "Reis smart hver dag i Levanger" ble åpnet mandag formiddag.

Fungerende ordfører Alf Magnar Reberg åpnet prosjektet, og etter sang og musikk at vår nye store trubadur - Magnus Hestegrei - var det prisutdeling til de sprekeste bedriftene.

Barnehage-vinner

Hompetitten barnahage på Skogn fikk pokal og applaus fra forsamlingen som vinner av "Sykle til jobben" aksjonen i Levanger.

Det var en stolt daglig leder Monika Wikdahl vi snakket med etter sermonien.

- Det er klart vi er kry over dette. Vi har nok litt konkurranseninstinkt blant de ansatte, som har bidratt til seieren, sier hun

Hun kan fortelle at de er 14 ansatte som har registrert seg i konkurransen, som forøvrig har pågått fra påske og til skoleslutt.

Og sammen med kollega Hilde Augdal - som også var med da prisen ble mottatt - så er oppfordringen klar:

- Nå må de andre barnehagene hive seg på å bli med på aksjonen. Her teller all aktivitet fra kort kveldstur gåtur til en lengre fjelltur, sier duoen fra barnehagen på Skogn.

Sprekest i fylket

Helse Nord-Trøndelag vant prisen som sprekeste bedrift i fylket.

Administrerende direktør Torbjørn Aas tok i mot prisen på vegne av helseforetaket.

Han kan fortelle at de er i underkant av 2.000 ansatte ved sykehuset i Levanger.

Totalt er de cirka 2.800 ansatte i hele fylket, og knappe 900 av disse har registrert seg i aksjonen.

- Du skjønner nok at vi har mer å gå på, sier direktøren, når en gang jeg ikke har registrert meg.

Nå er det nok ikke Torbjørn Aas selv som er målgruppen. Den godt trente karen trenger nok selv ikke en slik aksjon for å holde seg i form, all den tid målgruppen i første omgang er dem som kanskje trenger et "puff" for å komme i gang.

I så måte er "Sykle til jobben"-aksjonen et veldig godt tiltak.