Mandag settes det inn en ekstra ferge på sambandet Hokstad – Levanger. Det betyr at både MF Ytterøy og MF Levanger trafikkerer sambandet for å løse behovet for ekstra transport for lokalt næringsliv.

– MF Levanger starter på Hokstad klokka 08.30 og går 5 - 6 rundturer i dette tidsrommet for å avlaste planlagt tungtransport. Det vil være mulig for øvrige reisende å benytte disse avgangene, men tungtransporten vil ha prioritet. Øvrige ruteturer med MF Ytterøy vil gå som normalt, skriver Fylkeskommunen i en pressemelding.

God dialog med Ytterøyutvalget

Det var en tilsvarende situasjon den 4. august 2016. Da ble det kjørt mørtelbiler med begge fergene og det var kø, men kort ventetid.

– Vi følger nøye med på behovet for ekstratransport til og fra Ytterøy og har god dialog med Ytterøyutvalget. Det er viktig for oss å både ivareta pendlerne og næringslivet som i perioder har ekstra transportbehov. Det er særlig hyggelig å kunne bistå til fortsatt god drift og utvikling på Ytterøy, sier fylkesråd for samferdsel og miljø, Tomas Iver Hallem.

– Fylkeskommunen som oppdragsgiver jobber for å få til en avtale med operatøren FosenNamsos Sjø AS om en avtale som innebærer at næringslivet varsler behovet så vi kan sette inn ekstraferger så lenge det kjøres ekstra tungtransport, står det videre i pressemeldingen.