Konserten med Trio de la Guerre var en sjelden opplevelse, og av meget høy musikalsk klasse. Jørgen Skogmo viste sitt ess på theorbe i denne konserten der alle tre toppmusikerne spilte med originalinstrumenter fra 1600-tallet. Sammen med Sigurd Imsen (fiolin) og Jon Baxendale på cembalo spilte unge Skogmo så det var en fryd - og det var synd bare 30 mennesker hadde tatt turen til kirka denne kvelden.

- Mange flere burde vært her. Dette var nydelig, sier Einar Vandvik, som priste seg lykkelig over at han tok turen sammen med søster og svoger.

Solostykker

Trioen startet som et tidligmusikkprosjekt med musikere fra Storbritannia og Norge. På sin første turne i 2015 presenterte ensemblet et program med musikk fra 1600- og 1700-tallet for et begeistret publikum, blant annet i Levanger. For første gang i Norge fikk man høre musikk av den franske komponisten Elizabet Jaquet de la Guerre, som har gitt navn til gruppen. På fredagens konsert framførte ensemblet mer musikk av de la Guerre, samt musikk av Tartini, Couperin og andre mestere fra barokken.

Vi fikk høre både fiolinsonater med generalbass og solostykker for både theorbe (basslutt) og cembalo. I morgen er det konsert med The Baum Quartet fra Seoul, Sør-Korea. Ensemblet ble etablert i 2015 og musikerne har studert ved Seoul National University og Hamburg Musikhochschule.

Finalister

Ensemblet er én av fire utvalgte finalister i Trondheim International Chamber Music Competition – Academy (TICC) i 2016. Ensemblet har en dyp forståelse av alle stiler innen europeisk musikk, fra Bach til romantisk musikk og senere komponister.

På søndag arrangerer kulturkirka kammermusikkgudstjeneste med fremføring av Kantate, skrevet av Erling Neergård. Solister er Runa Hestad Jenssen og Åse-Rakel Bøhn. I tillegg deltar Levanger kantori, Guro Solheim Henriksen og Sigurd Almåsbakk Skogmo. I tillegg til kantaten blir det kammermusikk.