Verdal kommune tar inn over 30 millioner kroner årlig inntekter på eiendomsskatt.

Ved regnskapsavslutning i 2015 ble det satt av 3 millioner kroner til mulig tilbakebetaling i forbindelse med behandling av pågående klagesaker. Disse sakene er nå avgjort, og Verdal kommune har tilbakebetalt drøyt 2,9 millioner kroner til klagerne.

Advokat-utgifter

I tillegg til pengene som må betales tilbake, blir det kostnader knyttet til advokatbistand i disse sakene.  Her er det snakk om et samlet beløp opp mot 0,5 millioner kroner.

Dette går fram av økonomirapporten per 2. tertial (per 31. august) som rådmannen legger fram for Formannskapet i Verdal førstkommende onsdag.

Skattevekst

Nå er det ellers godt nytt rådmannen har å meddele de folkevalgte. Skattevekst og økt inntektsutjevning slår positivt ut for kommunen, og lønnsoppgjøret for 2016 blir betydelig rimeligere enn tidligere antatt.

- Et moderat oppgjør, både sentralt og lokalt, bidrar til at man med stor sannsynlighet sitter tilbake med mellom 5 og 6 millioner kroner av avsatt beløp, rapporterer rådmann Jostein Grimstad.

Fra krevende til balanse

Gjennom året har rådmannen rapportert krevende økonomiske realiteter. Men per 31. august er status at Verdal kommune et regnskap for 2016 i «minimum balanse».

Flere virksomhetsområder har god kontroll på driften og leverer regnskap i tråd med årsbudsjett.

- Imidlertid er det enkelte virksomheter som varsler store avvik, melder rådmannen til de formannskapsmedlemmene.