Tirsdag har Innherred, avisa altså, fått omtale på selveste lederplass i Adresseavisen.

Det folk er opptatt av

Tilsynelatende mest et uttrykk for at det hele ikke er noen nyhet. Likefullt er saken på topp 10-listen over de mest leste sakene de siste dagene. Dette er noe folk er opptatt av, og det er altså et bilde sendt inn av en leser som gir den oppfølgende saken. Vi tar alle henvendelser på alvor.

Fra tidligere vet vi av erfaring at bare det å omtale ting som ikke er som de skal være - ofte fører til at det ryddes opp. Det være seg hensatte bilvrak, julenek i gatene i mars, dårlig strødde veger, forsøpling eller andre ting. Ikke alltid er det nødvendig å konfrontere eieren eller stille noen bestemt til veggs heller - det folk er mest opptatt av er tross alt at det blir ordnet opp.

Tidenes mest leste sak

Innherred.no får stadig flere lesere. Sannsynligvis ikke først og fremst på grunn av denne typen nyheter, men at nettstedet er det beste stedet å holde seg oppdatert på ting i Levanger og Verdal. Samt at det av og til har saker av interesse utenfor kjerneområdet.

I hver sin retning

Vi tror Innherred.no er førstevalget i de «viktige» nyhetene i Levanger og Verdal. Samtidig som vi også er stedet for de mindre viktige. Kanskje nettopp derfor er det Innherred.no i ukene 32-41 i år økte trafikken totalt sett med 6,1 prosent sammenliknet med samme periode i fjor.

Tendensen er klar: Flere og flere leser helst på mobil. Men den lille nedgangen på PC og brett langt mer enn oppveies av fremgangen på mobil (+16,7 prosent).

Storebror i Trondheim øker også på mobil, med 6,3 prosent. Men de raser vesentlig mer utforbakke på nett og brett, og ender totalt sett i minus (-3,3 prosent). Tallene er hentet fra de offisielle tnslistene.no.

Der Innherred.no har fått 800 flere lesere hver dag siden i fjor høst, har Adressa.no mistet 8.000 om dagen.

Da må de få lov til å le litt av oss.