I forkant av TV-aksjonen blir det invitert til gratis frokost lørdag 22. oktober både i Levanger og Verdal.

Røde Kors og Tine har gått sammen om vennskapsfrokoster rundt om i landet. Hele det norske folk inviteres til å samles rundt et måltid for å bli bedre kjent med flyktningene. I Levanger serveres frokosten i glassgården i Levanger rådhus og i Verdal samles de til frokost på Arken.

Dialog over måltid

Leder Vegard Austmo og nestleder Arnold Hjelde mener dette er et løft for å fremme den nødvendige integreringen mellom nordmenn og asylsøkere og andre innvandrere.

– Betydningen av det gode måltide må prioriteres i dag hvor vi lever i en hektisk hverdag. Man får fram godfølelsen ved å være sammen omkring et godt måltid. Mette folk kriger ikke, sier Austmo.

Underholdning

Under frokosten i glassgården blir det både underholdning og aktiviteter for barna. Det skal serveres tradisjonell norsk frokostbuffet, men også en internasjonal frokost. Også på Arken i Verdal blir det underholdning og et tegnebord og andre enkle aktiviteter for barna.

– Frokost er jo et sosialt bindeledd i de fleste kulturer og man får mulighet til å møtes over et godt måltid. Her er det mulighet for gode dialoger. Og mat er et godt samtaleemne, sier Hilde Woxen i Nord-Trøndelag Røde Kors.

Hun håper både unge og eldre møter opp.

– Blant påmeldingene i Nord-Trøndelag ser jeg at den yngste er ett år og den eldste er 81. Jeg håper vi får et stort spenn også i Verdal, sier Woxen.

Frist for å melde seg på frokosten er onsdag og skjer på nettsiden tine.no/vennskapsfrokost.