- Det er mange som stiller opp år etter år. Det gjør meg både stolt og ydmyk. Verdalingene vil virkelig trå til for å hjelpe andre mennesker som ikke har det så bra som oss.

Trine Reitan er rimelig tydelig på hva hun mener om sine sambygdinger. Mange av de 40 rodelederne og cirka 200 bøssebærerne i Verdal har vært med i flere år. Det setter sjefen for innsamlingsaksjonen i Verdal stor pris på.

Da Innherred var innom sparebankens lokaler på Øra søndag ettermiddag var de første bøssen allerede talt opp.

Innsats for andre

En jentegjeng på fem stykker hadde gjort unna sin runde i Ydsedalen og Melan. Det var endel som ikke var hjemme, men likevel så mente tenåringene at de var godt fornøyd med mottakelsen de fikk rundt omkring.

Ekstra spennende var oppgaven for jentene har  «Innsats for andre» som valgfag på på Verdalsøra ungdomsskole - hvor de går i niende klasse.

En kan vel trygt si at å delta som bøssebærer faller godt innunder den kantegorien.

Slå fjoråret

Nå håper verdalingene å sprenge rekorden fra i fjor, hvor det i følge rapportene ble samlet inn cirka kroner 30 per innbygger.

Verdal Røde Kors gjør selvsagt sin innsats for at denne summen skal slås.

Aksjonen ble koordinert fra lagets lokaler i sentrum.

Hjelp fra Bakketun

Denne gangen hadde røde kors-gjengen fått ansvaret å besøke Reinsholm, Ness og deler av Vinne.

19 bøssebærere har vært i sving, og i tillegg til mest egne medlemmer så har de denne gang fått god hjelp av elever fra Bakketun folkehøyskole.

Inga Astrid Hildrum er leder av verdalslaget, men som hun påpekekte humoristisk, så har hun denne gangen delegert ansvaret til Terje Austmo.

Selv har hun benyttet ettermiddage til  til å gå en runde for «kommuenlaget» i nærområdet rundt Tindved og Stekket.

Ikke alle har vært hjemme, var gjennomgangstonen også på røde kors-huset, men de som åpnet døra - åpnet også villig lommeboken.

Så gjenstår det å se om rekorden fra i fjor står for fall.