– Nå som det snart er jul er det ekstra artig å glede noen. Og da ville vi glede noen som virkelig trenger hjelp. Frida Marie må ha hjelp til å skaffe penger til å reise for å få den hjelpen hun trenger, forteller Silje Brattaker.

Hun er blant initiativtakerne, som i helga sørget for at såper, julekaker og annet godt ble solgt til inntekt for Frida Marie under julegatetenningen på Ytterøy søndag.

Sjelden sykdom

Frida Marie, som Innherred skrev om på lørdag, har en sjelden muskelsykdom, Spinal muskelatrofi. Hun kan få medisinsk behandling for å bremse utviklingen av sykdommen, men da må familien betale reise til Göteborg selv. På grunn av at Frida Marie er avhengig av diverse utstyr, kreves det at hun fraktes i ambulansefly.

Frida Marie Kjølås Salater kan få hjelp i Göteborg. Men da må familien skaffe penger til reise.

Den første behandlingen krever fire turer ved første behandling. Ifølge Frida Maries foreldre, Wenche Kjølås og Morten Salater, koster én vei familien 80.000 kroner.

Takknemlig

Søndag samlet ytterøyningene inn 3040 kroner til familien.

– Familien har bodd på Ytterøy og vi vet hvem de er og ønsker å hjelpe, sier Silje Brattaker og forteller at de ble utsolgt for alt søndag.

Søndag ble julegata på Ytterøy tent.

– Folk syntes det var et flott tiltak og vil gi når det går til noe slikt. Det var flere som ga en ekstra slant, sier Brattaker.

Familien til Frida Marie flyttet fra Ytterøy og bor nå på Skogn for å ha raskere tilgjengelighet til sykehus. Familien er rørt over bidraget fra Ytterøy, selv om de er langt unna summen som kreves for å komme seg til Göteborg.

– Alt hjelper på og vi er takknemlig for alt vi får, sier pappa Morten Salater.

Fortsetter innsamling

Monica Bjørvik i Bua Dekor forteller om stort oppmøte på julegatetenninga.

– Vi har hatt dette i to år nå og jeg tror det kom enda flere i år enn i fjor, sier Bjørvik.

Hun forteller at det fortsatt samles inn penger til Frida Marie.

– Vi samler inn på Bua Dekor, Coop Marked Ytterøy og 7610 Rampa. Der blir det mulig å gi pengegaver fremover, også, sier Monica Bjørvik.