Statens vegvesen opplyser til media fredag ettermiddag at det blir flere endringer på E6 mellom Vassmarka og Ronglan i Levanger kommune. Det vil si blant annet den lange åpne sletta rett nord for Åsen sentrum.

Omleggingene starter så smått allerede til uka, og vil vedvare helt frem til det nye veganlegget skal være ferdig i juli 2018.

Lager midtrekkverk

Årsaken er arbeidet med det nye midtrekkverket på E6-strekningen. Da blir det også ekstra forbikjøringsfelt, og det krever en breddeutvidelse av E6 på en strekning på rundt fem kilometer.

– Fra mandag 5. desember vil vegen under E6 på Kolsum og jernbaneundergangen på Ronglan bli stengt for trafikk. Det betyr at all trafikk på lokalvegens kulvert må skje fra Åsen-siden på det som er gamle E6. Foreløpig blir det ingen snarveg for å komme seg nordover, sier byggeleder Gunleik Hoffmann.

TrønderBilene og Frosta-drosjonene som kjører skoletrafikk er allerede varslet om dette. Det samme er Innherred Renovasjon og Levanger kommune.

I ett og et halvt år

Litt lenger ut i neste uke, eller så fort været tillater asfaltarbeid, vil E6 bli lagt på omkjøringsvegen ved fotballbanen på Ronglan. Denne omleggingen vil vare helt til juli 2018.

Her er strekningen hvor det skal etableres midtrekkverk på E6. Foto: Statens vegvesen

– På nyåret vil rundkjøringen ved Hiberg være ferdig. Da vil sørgående E6-trafikk gå envegskjørt på gamle E6 fra rundkjøringen ned til Hammer. Den nordgående E6-trafikken vil gå i ett felt på dagens E6.

– Vi kommer til å gå ut med ny informasjon om når dette vil skje, sier Hoffmann.

Må utbedre gamle E6

Omdirigeringen av trafikk fra dagens E6 krever at det gjøres en del med gamle E6, og derfor blir det en del arbeid på gamle E6 fra rundkjøringen via boligfeltet i nærheten og til Hammer.

– Vi skal sette opp nytt rekkverk og forberede trafikkomleggingen. Vi kommer også til å etablere en enkel gang- og sykkelveg fra Tråsdahl til Hammer, forteller byggelederen.

I boligfeltet skal det bygges to fartshumper, og fartsgrensen blir 50 km/t slik den er i dag.

– Dette arbeidet vil ta litt tid, og det er mulig at det blir nødvendig med envegskjøring i boligfeltet mens vi setter opp rekkverk. Men rundkjøringen vil da være klar for å lette omkjøringen. Også dette vil vi komme med nærmere informasjon om, sier byggeleder Gunleik Hoffmann.