Dette skjedde i hus i Verdal tidlig onsdag kveld. Politiet fikk telefon både fra kvinnen og mannen, et tidligere par som nå har gått fra hverandre, men som ifølge politiet ikke er helt enige om hvem som skal bo i et felles hus

Twitret om julebakst og julefred

Politiets operasjonsleder fant saken såpass spesiell at de i kveld la ut følgende på sin twitter-konto:

«I Verdal ble politiet tilkalt da julebakingen gikk over styr. Damen i huset og en venninne bakte og stekte julekaker da husets mann kom hjem

Mannen i huset likte ikke julebakingen og kastet julebaksten på dør. Begge parter ringte politiet og mannen lovte å gå på låven.

Der skulle mannen vente til politiet kom og meglet. Etter en lengre samtale mellom partene ble det fred i huset.»

Her er poltiiets meldinger på Twitter om krangelen de måtter rykke ut på i Verdal onsdag kveld.

Satte seg på låven for å vente

Operasjonsleder Bård Krogstad hos politiet bekrefter denne historien.

Den første telefonen kom fra kvinnen i huset, ved seks-tida. Hun og en venninne holdt på med julebakst da mannen dukket opp. Kvinnen fortalte poltiet om krangelen som oppsto. Det ble et verbalt oppgjør mellom de to, og mannen tok den ferdige julebaksten og kastet den rett og slett ut av huset. Han skal blant annet ikke ha likt at kvinnen hadde en venninne på besøk.

Det ble også klart at mannen i huset ville snakke med politiet.

- Etterpå fikk vi telefon fra mannen. Etter en lengre samtale  ble vi enige om at politiet skulle ta en tur og få til en samtale mellom partene. Vi anbefalte at de ikke fortsatte krangelen mens de ventet på at våre folk kom til huset. «Da går jeg på låven imens», svarte mannen. Og han satt er og ventet da vi kom, forteller Krogstad.

Det ble fred til slutt

Saken vekker oppsikt utenfor Verdals grenser. Her er meldingen fra NTB onsdag kveld.

Politiet hadde en lang prat med paret. Ifølge Krogstad er de to tidligere samboere, men de har flyttet fra hverandre. De har en pågående konflikt om hvem som skal disponere det som er deres felles hus. De har blant annet vært i retten og diskutert dette tidligere.

Etter halvannen time forlot politiet huset, og da ble det «fred i huset». Nøyaktig hva det går ut på, og hva det tidliger paret ble enig om, vil ikke Bård Krogstad gå inn på.

- Det var i alle fall rolig der da vi forlot huset i kveld, sier operasjonslederen.