Om det blir flere visninger på stort lerret vil vise seg, men deler av materialet er også brukt tidligere. Da Hagergrynkompaniet i 2007 satte opp Kabaret Øra, var en knappe tre minutter lang filmsnutt med musikk til bildene åpningssekvensen i kabareten.

Gjenkjennelig

På sett og vis er det en forkortet versjon av den komplette filmen, og det tre minutter lange «sammendraget» finnes på Verdal historielags Youtube-konto. Du kan se filmen i videovinduet ovenfor.

– Da Tor Haugmark for et par år siden la ut noen sekvenser fra filmen på sin Facebook-side, skapte det en voldsom oppmerksomhet, sa Kjetil Dillan i historielaget da Innherred omtalte filmen før fremvisningen på kino.

Kjetil Dillan og Tor Haugmark sammen med Eli Røthe og kinomaskinist Lars Gunnar Stavdal før visningen i desember.

Tilgjengeliggjøre historien

Engasjementet fra Haugmarks Facebook-venner ble et stort påskudd til å få satt sammen en nyversjon med navn på personer og kommentarer, en hel time med film fra gamle dager.

– Grunntanken hos historielaget er jo å få tilgjengeliggjort historisk materiale på best mulig måte, fremhevet Kjetil Dillan.

Fikk du ikke med deg fremvisningen på kino, eller ønsker et gjensyn, kan du i hvert fall ta deg tre minutter til å se 80 år gammel film fra Verdal ovenfor.