Lokalene hvor Europris i Verdal holdt til før de flyttet til motsatt side av byen står tomme, og mange har spurt seg hva som kommer dit nå. Flere skal ha tatt det for gitt at Sprek Treningssenter ville utvide sin virksomhet der, men det er ikke veldig sannsynlig slik ståa er i øyeblikket.

– Vi får mange spørsmål vi også, medgir daglig leder Anne Sigrid Stiklestad Christoffersen overfor Innherred.

Dårlig timing

Når lokalene de på sett og vis har traktet etter i fem år endelig er tilgjengelige, er situasjonen ganske annerledes enn da de satte tankene sine ned på tegnebrettet.

– Timingen var ikke den beste akkurat nå. Vi har nettopp investert mye i vårt nye senter på Moan, og det viktigste for oss i tiden fremover blir å utvikle et best mulig tilbud til kundene der og fortsatt ta vare på de som trener i våre eksisterende lokaler i Verdal, sier Christoffersen.

Flere er interessert

Sprek Treningssenter eier selv sin del av førsteetasjen på Suuljordet der de holder til. For en del år siden utvidet de også med en kjelleretasje med treningssaler. Bare en vegg skiller treningssenteret fra varelager, kontorer og det som var butikklokaler for Europris i Verdal. Denne delen av etasjen eies av et eiendomsselskap.

– Vi ønsker å selge den eiendomsmassen, og interessen har vært stor. Vi har i hvert fall et par aktører som lukter veldig seriøst på dem, sier Kåre Hynne til Innherred.

Attraktive lokaler

Han mener arealene er svært attraktive som næringslokaler. Både i kraft av å være lyse og trivelige, og ikke minst som følge av plasseringen midt mellom Sprek Treningssenter og Mega-butikken.

– Enormt mye folk trafikkerer området hver dag. Som butikklokale er det perfekt, fastslår Hynne.

Han vil ikke ut med hvem eller hva slags aktører som har vist den største interessen for lokalene, men bekrefter at Sprek Treningssenter ikke har til hensikt å kjøpe dem.

– Fra vår side er det salg som er ønskelig. Sprek hadde jo flotte planer for et helsehus her, og det skulle vi gjerne ha lagt til rette for. Men jeg forstår dem når de sier at de ikke kan kjøpe lokalene slik situasjonen er i dag.

Lagt på is en stund

Anne Sigrid Stiklestad Christoffersen sier til Innherred at planene om et helsehus ikke er lagt fullstendig bort, men at de er lagt på is for en stund.

– Konseptet vårt og planene våre ligger jo der, men vi må bare avvente og se hva som skjer med salget av nabolokalene, sier hun.

Christoffersen fremhever at kvalitet i alle ledd er det viktigste for treningssenteret, og at de fortsatt har en stor jobb å gjøre for å etablere satsingen i Levanger skikkelig.

– Vi vil heller ikke ta store investeringer før vi har økonomisk ryggrad til å håndtere dem.

Sprek-mulighet er leie

Hun avslører at treningssenteret har hatt tett dialog med eierne av nabolokalene og at hun vet hvilke aktører eiendomsselskapet jobber med.

– Interessen virker å være stor fra flere, og det gjør ikke lokalene billigere i fall vi skulle vært med i kampen om dem. Og kjøpesummen er en ting, vi måtte også ha gjort en kostbar ombygging av lokalene for å kunne bruke dem, konstaterer Christoffersen.

Det som eventuelt kan være en mulighet for Sprek og realisering av helsehus-planene et stykke frem i tid, er hvis lokalene kjøpes av noen som ser for seg å bygge dem om og leie dem ut.

Mens Sprek altså eier lokalene sine i Verdal, leier de lokaler til senteret i Moafjæra. Lokalene der er det Berg Eiendom som eier. Selskapet har etter hvert slått seg inn på det verdalske markedet også, og kjøpte tidligere i år bankbygget i Jernbanegata, som skal pusses opp og leies ut til både SpareBank1 SMN og andre virksomheter.