Han var da med i en gruppe som skulle skrive manus til Kaperspelet på Leka.

– Vi gikk dypt inn i innholdet som har med forliset og rettsaker i etterkant, men mindre med det som hadde med returen til de forliste franskmennene å gjøre. Johannes Furre hadde, etter det jeg erindrer, forfulgt vandringen til franskmennene mot Trondheim og hadde vel siste «avtrykk» etter dem på Høylandet, hvor de rana et stabbur for mat. Huseieren prøvde vel å forsvare sine eiendeler, men hadde nok lite å stille opp mot den franske hæren, sier Dillan.

Med referanse til avdøde Johanne Furrres bok tviler Dillan på at franskmannene kom til Innherred landeveien.

– Hvis man hadde gått inn i tingbøker og rettsdokumenter for angjeldende tidsrom, så kan det være at man kunne funnet mer, men jeg har mine tvil. Furre er en nøyaktig kar, og han har nok vært innom aktuelle dokumenter.

Dillan antar derfor at franskmennene har gått videre fra Høylandet til Namsos og kan ha fått båtskyss derfra til Trondheim. Det var mye jektfart på kysten på den tida og muligheten for skyss er stor i Namsos. For eksempel hadde en Otto Brantzæg ei seilingsklar jekt liggende på Leka under forliset. Han skulle til Bergen.

– Men jeg vet ikke om de fikk båtskyss. Det er nevnt i dokumentene at Kaptein George Monraucaus ankom Trondheim sjøvegen, men det kan også gjelde flere. Hvis 200 mann skal gå landevegen gjennom Innherred, så er det rart om de ikke setter spor etter seg.