Opprinnelig er Morten Strandquist (39) fra Risør, men sørlandsbyen forlot han allerede for 17 år siden. Da gikk turen til Levanger, og på Innherred drev han flere fotostudio og fotobutikk - blant annet Studio G i Verdal.

I Aust Agder Blad i dag, torsdag, er det en reportasje om ham litt ala Fløtta ut-serien vi har i Innherred, under tittelen Dagens navn.

Trengte noe nytt

Det er ett år siden han solgte alt han eide i Norge - bortsett fra et hus som han leier ut - og satte seg på flyet til et nytt liv i Florida.

– Familielivet raknet i skilsmisse og jeg stod igjen uten motivasjon. Jeg lette etter noe nytt i livet. Jeg nærmet meg førti og ville ut og fly, sier han til Aust Agder Blad.

Han fulgte morens gamle motto da han tok sjansen.

– Mamma sa alltid at jeg måtte følge drømmen!

Blitt pilot

Han bestemte seg for å ta pilotutdanning i Florida, etter råd fra en venn.

– Jeg hadde aldri vært i USA før, og engelsken min var så som så, men det har gått veldig greit selv om all flyundervisning foregår på avansert teknisk engelsk, sier Strandquist.

Heldigvis er det flere skandinaver på skolen som hjelper hverandre.

Ny kjæreste

Eks-innherredsbyggen kan allerede fly helikopter, men skal ta et halvt år til med instrumentutdannelse for å bli klassifisert som helikopterpilot i USA.

Der borte har han også fått seg ny kjæreste, en amerikansk kvinne ved navn Marisa.

– Jeg har det veldig bra nå. Drømmen har gått i oppfyllelse, konstaterer han i 25 graders varme.