Som en terrier. Du hører godt at den er til stede, selv om andre er større.

Slik er det kanskje også med Levanger sjakklubb for tida. Ikke størst, men frampå og bjeffer når det gjelder. For nå har Levanger blitt en klubb å regne med, nær sagt ved kongens bord, også når de beste skal gjøre opp seg imellom.

Søndag vant Levanger til slutt en fortjent 3-2-seier da laget spilte mot Trondheims beste lag i Midtnorgeseriens 1.divisjon. Det er første gang i historien at Levanger sjakklubb slår Trondheim sjakkforenings førstelag. Sett gjennom brillene til Levanger var Levanger dessuten nærmere en større seier enn Trondheim var uavgjort.

Kjell Arne Lilleløkken ble dagens helt da han i sitt parti sikret seieren mot Christian Laverton. De øvrige på Levangers lag, Brede Hagen, Fredrik Lindsøe, Terje Lund, og Rune Haug spilte på sin side remis.

Slo Svartlamoen

Sjakklubben spilte også seriespill på lørdag, på hjemmebane mot et annet lag fra Trondheim, Svartlamoen 1. Det endte med seier 3,5 mot 1,5 poeng. Her inkasserte Terje Lund, Kjell Ove Blekken og Rune Haug poeng, mens Brede Hagen spilte remis.

Unge Thomas Berg var også med på laget. Han spilte ifølge rapportene et godt parti, men gikk en feil helt mot slutten. Rune Haug oppsummerer innsatsen hans på dene måten:

– Thomas har utrolig mye sjakk i seg, så med litt rutine kommer han opp på et høyere nivå.

Også Terje Lund smilte bredt etter søndagens partier.

– Vi greide oss med én seier, men kunne godt vunnet tre av partiene, konkluderer en fornøyd Terje Lund.

Møter Kristiansund

Levanger møter nå Kristiansund til seriefinale for Midt-Norge. Da står kampen om å bli Midt-Norges beste lag i 2016/2017, og det «slaget» skjer første helga i mars.

Med seier der er Levanger klar for kvalfisering til sjakkens toppdivisjon. Laget kom dit i fjor. Under kvaliken i Oslo var de bare hårsbredd fra å rykke opp til eliteserien. Nå kan det bli en ny sjanse til det.