1 Oljefunn. Tirsdag formiddag ble en oljetank nedenfor nye Staup helsehus gravd fram – en glemt tank. – Ja, vi tror vi har funnet kilden. Det har vi gjort før også, men nå tror vi det mer enn det vi har gjort før, uttalte senioringeniør Leif Inge Paulsen hos Miljøvernavdelingen ved Fylkesmannen. I nesten ett år har det rent olje i Levangersundet. Sølet vil koste noen penger. Men hvem skal betale? Ikke godt å vite. Tanken ligger i et område som kommunen eier. Men Nord-Trøndelag fylkeskommune og staten har holdt til der før også. Brannvesenet har brukt over en halv millioner kroner på opprenskningen i Sundet.

2 Logg av og på. Rådgiver Øystein Kvistad ved rådmannens stab i Verdal kommune har et råd: Deaktiver Facebook-kontoen din iblant. Det gjør han jevnlig selv, kunne han fortelle til Innherred tirsdag. Sist helg havnet han i en lengre Facebook-diskusjon om bruken av ordet «medieskapt» i helseomsorgsdebatten i Verdal. Lokalpolitiker Pål Sverre Fikse (Sp) og Kvistad holdt ordskiftet i gang som om det var på talerstolen debatten foregikk. Så forsvant Kvistads innlegg plutselig. Det fikk mange til å undre seg. Han forklarte:

–Jeg er typisk pålogget i to-tre dager for å sjekke eventuelle innkomne gruppemeldinger og om det har foregått noe interessant, deretter blir kontoen min deaktivert i alt fra ei uke til en måned.

3 Få en bedre bot. Nå kan parkeringsvakta ikke lenger stå klar og bøtelegge deg i det sekundet parkeringsbilletten din går ut. En ny parkeringsforskrift sier at det skal ha gått fem minutter før bota kan klistres på bilruta.

I Verdal kan man som kjent parkere uten å måtte tenke på p-billett. I Levanger har man derimot soneparkering.

Det vil framover være tre satser – 300, 600 og 900 kroner, etter hvor alvorlig feilparkeringen er. Private aktører må også følge denne, og kan ikke operere med egne priser.

4 Plaskeball. Verdal svømmeklubb har fått et eget vannpololag – fylkets andre i sitt slag. I forrige uke ble første trening holdt, og nå håper man å få med mange slik at det kanskje også blir seriespill. Vannpolo er en lagsport i basseng der man kombinerer svømming med kamp om ball.

5 Triveligst i Trøndelag? – Vi har en fin innbyggervekst, vi har gode skoler og får nå to nye helseinstitusjoner på plass. Det er forholdsvis trivelig å være politiker i Levanger, uttalte Sps Alf Magnar Reberg etter at rådmannen hadde lagt fram et svært godt resultat for 2016. Ola Stene kunne i formannskapet onsdag fortelle at kommunen gikk 52,6 millioner kroner i pluss i fjor. Til applaus fra politikerne. År med underskudd er glemt. Økte skatte- og rammetilskudd og inntekter med flyktningestrøm, har bidratt til solid pluss. Men en skal ikke regne med at det fortsetter, understreket rådmannen. Han sa at resultatet var unormalt bra, og at det kan bli trangere tider. Hvis rådmannen får tilslutning fra politikerne, overføres pengene til kommunens sparekonto – som i så fall vil ha nærmere 100 millioner kroner. Da er det sikkert hyggelig å ringe kontofonen.

Med det sier vi god helg!