Jørund Gullikstad og Lars Bjørgård er ansatt som utbyggingssjefer for E6 Trøndelag. De starter i lederjobbene ved Nye Veiers prosjektorganisasjon i Trondheim henholdsvis 1. mai og 1. mars. Før sommeren skal kontoret ha samlet totalt ti ansatte pluss en del innleid arbeidskraft.

– Vi er svært tilfredse med å rekruttere så erfarne og kompetente ledere fra anleggsbransjen. Dette blir et viktig bidrag til den prosjektorganisasjonen Nye Veier bygger i Trøndelag, sier prosjektdirektør Johan Arnt Vatnan i en pressemelding på Nye Veiers hjemmesider.

Bred erfaring

Utbyggingssjefene Gullikstad og Bjørgård påtar seg ansvaret for utbyggingen mellom Ulsberg og Melhus eller Ranheim og Åsen, samt infrastruktur og tilførselsveier. Bjørgård er utdannet ved anleggslinja ved Stjørdal Tekniske Fagskole og har ledererfaring fra flere større veiprosjekter i Trøndelag, samt fra Statens vegvesen og Mesta. Gullikstad er utdannet sivilingeniør innen bygg- og anleggsfag fra NTH, og har hatt ulike lederstillinger i AF Gruppen, samt som prosjektleder for E6 mellom Frya og Vinstra.

Bygger seg opp

Nye Veier er et heleid statlig aksjeselskap, som ble stiftet i 2015 for å planlegge, bygge, drifte og vedlikeholde viktige norske hovedveier. En av hovedprosjektene er ny E6 i Trøndelag.

– Vi er i ferd med å sette sammen et lederteam i Nye Veier Trøndelag med komplementær bakgrunn fra entreprenør og byggherre. Dette kommer til å sikre kvalitet og fremdrift i det vi skal ta fatt på. Jeg ser frem til å arbeide sammen med våre nye medarbeidere med å optimalisere veistrekningene som ligger i Nye veiers portefølje i Trøndelag, med anleggsstart primo 2019, forklarer Johan Arnt Vatnan.

I utbyggingsprosjektet E6 Ranheim – Åsen skal det totalt bygges 55 kilometer firefelts motorvei. Utbyggingsprosjektet er todelt: E6 Ranheim – Værnes på 23 km, hvor reguleringsplanene er vedtatt, og E6 Kvithammar – Åsen på 22 km, hvor kommunedelplan er vedtatt.