Det er nemlig bare lokallaget i Oslo som nå er større enn Innherred Ungdom mot EU.

I helgen er det klart for det 25. ordinære landsmøtet i organisasjonen, og der er verdalsjenta Linn Sofie Nessemo innstilt til sentralstyret.

– EU-kampen er viktigere enn noensinne i 2017. Med Brexit i bakhodet og høyreekstreme krefter på fremmarsj i Europa, er det viktig at vi i Norge sier klart i fra!

Distriktene taper

Linn Sofie Nessemo har de siste årene både reist på studieturer for å øke kunnskapen om EU, vært aktiv lokalt og nasjonalt, og i nærområdet har hun blant annet gått i bresjen for datatreffet LAN mot EU.

– Distriktspolitikk er et av de viktigste argumentene for å holde Norge utenfor EU. Jeg kommer til å bruke mye av tiden min i sentralstyret på å reise rundt og snakke med folk i hele landet, om hvorfor det er så viktig å stå utenfor EU og hvorfor vi også bør si opp EØS-avtalen, forteller Nessemo.

Ikke noe folkestyre

Hun føler den topptunge styringen av EU er det aller største problemet.

– At ikke-folkevalgte menn i Brüssel sitter og bestemmer hva du og jeg kan og ikke kan, det er urovekkende. EU er en organisasjon der folket ikke har mulighet til å være med på å bestemme hvordan hverdagen deres skal være, konstaterer den engasjerte verdalsjenta, som har hele Innherred Ungdom mot EU i ryggen når hun etter alt å dømme inntar sentralstyret.

– Eurovision Song Contest samler Europa bedre enn den Europeiske Union, fastholder Linn Sofie Nessemo.