I økonomiplanen til Verdal kommune er det avsatt fem millioner kroner til renovering og fornying av Moeparken.

Ti millioner for hele

Kostnadsberegninger viser at det vil koste over dobbelt så mye å gjøre alt som er foreslått, og derfor er rådmannens innstilling i første omgang å prioritere den vestre delen av parken.

– De tidligere planene er kvalitetssikret og kostnadsberegnet, og endret noe. Men hovedtrekkene er beholdt, med en park som skal fremstå som aktiv, åpen, inviterende, historisk og attraktiv å oppholde seg i, går det frem av utredningen til politikerne i plan- og samfunnskomiteen.

Strakstiltak

De gjør det endelige vedtaket om å bruke fem millioner kroner på parkområdet ved elva og den gamle brua inn til sentrum av Verdal.

– Det er vektlagt å bevare paviljongen, kanonene og minnesteinen i parken. Isflaten som opprinnelig var tegnet inn er imidlertid ikke videreført, utreder rådmannen.

Allerede før totalrenoveringen er det gjennomført et strakstiltak, i form av fjerning av busker mellom parken og elvepromenaden. Meningen er at også et område med griller og sitteplasser skal komme ganske raskt, men dette er ikke gjennomført ennå.

Må ha kvalitet

Renoveringsarbeidet skal nå ut på anbud, noe som vil vise de faktiske kostnadene.

– Om nødvendig kan ambisjonene reduseres noe ved å velge billigere utstyr til lek og trim, det finnes for eksempel mye rimeligere klatrestativ enn de som er foreslått. Samtidig er det viktig at det velges utstyr og møbler som har så god kvalitet at de er egnet for en åpen lekeplass uten tilsyn, konkluderer rådmannen i Verdal.

Mange slags aktiviteter

På lista over utstyr til den vestre delen av Moeparken står blant annet sykkelstativ, benker og bord, plantebeholdere, balanselek, ulike klatrestativ, nedfelt trampoline, fireball-karusell, ei huske og flere slags mosjonsapparater - stepper, springer, pull-up, stretch, bar og skilt.

I tillegg kommer grunnarbeid, oppsetting av parkarmaturer, el-anlegg til scene og ulike former for steinlegging.