– En raus, blid, imøtekommende mann som gir av seg selv.

Avisa Innherred møter Aase Mossing Rønning, Margaret Larsen og Judith Storsve på No. 39. Klokka er 11.45, og trioen spiser lunsj ved et av vindusbordene, slik de har gjort så mange ganger før.

Beskrivelsen ovenfor er deres første respons når vi spør om de kan si noen ord om personen som for mange gjerne kan kalles «Mr Backlund». I går ble det gjort kjent at Knut Strugstad avslutter sin lange karriere i lokalene til byens eneste hotell da Backlund Restaurantdrift og Norlandia Hotel Group ikke har blitt enige om en fornyet forretningsavtale.

No 39 som er en del av Backlund Restaurantdrift Foto: Roger M. Svendsen

Aase Mossing Rønning er en av de mange som har hatt No. 39 som stamsted. Selv om det i fortsettelsen sannsynligvis også blir servering ved samme sted, tror hun ikke det blir det samme med nye drivere. Rønning synes Backlund Restaurantdrift har vært flinke til å følge med med i tida, og at det av den grunn er skapt en trivsel. Så er det heller ingen tvil om at personlige egenskaper har mye å si for atmosfæren.

– Knut har en sånn aura som gjør at folk trekker hit. Her føler du deg velkommen, uansett når det måtte være. Når innehaveren blir et holdepunkt, speiler det hele stedet. Og ikke bare ham, men hele familien, roser Aase Mossing Rønning.

– Vi lever i spenning for å se hva han har funnet på. Da skal vi jammen komme på besøk.

En institusjon i seg selv

Gjennom 38 år i Backlund-systemet, engasjert lokalpatriot og alltid tilstedeværende mann i restaurantnæringen så vel som bybildet i Levanger, er det ikke rart Knut Strugstad med sitt sosiale vesen har satt sine spor. Vi trenger i alle fall ikke lete lenge for å finne dem som mer enn gjerne deler rosende ord.

Knut Strugstad sier han planlegger å åpne nytt spisested, men har foreløpig ikke ikke ønsket å offentliggjøre detaljene.Kommer du til å besøke stedet uansett hvilket type sted det blir? Ja, selvsagt, der Knut serverer, spiser jeg Nei, det er allerede nok restauranter i Levanger Jeg vil vente og se hva slags sted det blir Jeg går aldri ut for å spise, så dette interesserer meg ikke Du må velge et alternativ Din stemme blir nå behandlet... Knut Strugstad sier han planlegger å åpne nytt spisested, men har foreløpig ikke ikke ønsket å offentliggjøre detaljene.Kommer du til å besøke stedet uansett hvilket type sted det blir? Ja, selvsagt, der Knut serverer, spiser jeg �% Nei, det er allerede nok restauranter i Levanger �% Jeg vil vente og se hva slags sted det blir �% Jeg går aldri ut for å spise, så dette interesserer meg ikke �% Du har allerede stemt 0 stemmer Selv fra ordførerkontoret har opphøret av Backlundavtalen blitt lagt merke til, og Knut Strugstads aura går heller ikke upåaktet hen fra fungerende ordfører Alf Magnar Reberg.

– Jeg ble direkte trist av å lese dette, skriver Reberg på facebook etter at nyheten ble publisert mandag. Til Innherred utdyper han at han at det ikke er for å legge seg opp i forhandlingsresultatet mellom de to partene, men for å beskrive personen Knut Strugstad. Og Reberg poengterer:

– Knut er en institusjon i seg selv, og har vært det viktigste elementet rundt et måltid på Backlund.

En god mann

Stamgjester ved No. 39 er det en hel rekke av, og ikke unaturlig dukker de opp ved lunsjtider. Det gjelder også Dag Løvås, Ola Arne Bakken og Aasmund Ertsaas ved sitt faste bord i det ene hjørnet av lokalene. Et hjørnebord hvor det opp gjennom åra sannsynligvis er løst mange verdensbproblemer.

– Hehehe, nei, vi har nokj ikke løst dem. Men vi har i alle fall tatt dem opp, ler Aasmund Ertsaas. Også fra dette bordet er det ganske så tydelig at Knut Strugstad er en mann å savne i miljøet, der han mer enn noen annen er kjent for å snakke med alle om alt.

Dag Løvås (fra v.), Ola Arne Bakken og Aasmund Ertsaas ved stambordet. Foto: Roger M. Svendsen

– Så er det mest trist for han som har bygd opp det hele gjennom mange år. Dette er en fin møteplass, og her har Knut spilt en viktig rolle. Jeg tror også han har vært en god mann å ha for hotellet, sier Aasmund Ertsaas.

– Her er det det et behagelig miljø, framholder han.

Et orakel

De ansatte fikk sine oppsigelser i begynnelsen av mars, men ifølge tillitsvalgt Guri Johansen er det ingen som blir stående uten noe å gjøre når avtalen mellom restaurantselskapet og hotellet opphører. Alle ansatte har fått tilbud om ny jobb, enten på samme sted eller hos ny arbeidsgiver. Ifølge henne har også lærlingene fått tilbud om lærlingeplasser andre steder.

– Det åpner seg nye dører, beroliger hun, og understreker at det ikke ligger noen dramatikk i prosessen, heller ikke slik de ansatte opplever det.

Guri Johansen har selv hatt sitt arbeidsforhold på stedet siden 2005, og hun er meget fornøyd med  sin arbeidsgiver.