Vakthavende på teknisk antydet at årsaken kunne være det kraftige regnet den seneste tiden.

Lar lensene være

Samme teori har enhetsleder for kommunalteknikk, Geir Jostein Larsen, som minner om at det er Fylkesmannen i Nord-Trøndelag som er ansvarlig forurensingsmyndighet og nå har tatt over saken.

– Det kan være et nytt utslipp av olje, men det kan også være at rørene skyller seg rene for olje med snøsmeltingen. Vi har kontaktet Fylkesmannen, og vi ble enige om at vi utsetter å fjerne oljelensene i sundet inntil vi vet mer om det nye utslippet, sier Larsen.

Opprinnelig skulle lensene, som har samlet opp oljesølet i flere måneder, bli fjernet før våren. Men inntil videre blir de nå liggende.

– Vi vet ikke hvor mye nytt oljesøl det er snakk om foreløpig, men det er klart at olje vises godt når det legger seg oppå vannet, sier Larsen.

– Vil bedre seg

Leif Inge Paulsen hos Fylkesmannen i Nord-Trøndelag sier at de følger oljesølet videre. De har også gjennomført prøver i forrige uke, som de i løpet av noen dager vil få svar på. Han sier at det ser ut til å være oljerester fra rørene, som nå løsner og skylles ut med økt nedbør og snøsmelting.

– Vi tror at situasjonen blir bedre når regnet gir seg. Vi vet ikke om flere gamle tanker som kan lekke, og vi tror det skyldes vannmengdene og forsenkninger i rørene. Likevel kan vi ikke være 100 prosent sikre før vi får flere svar, sier Paulsen.