23. mars går Fylkesmessa for ungdomsbedrifter av stabelen på Magneten i Levanger. Dette er et arrangement hvor ungdomsbedrifter fra hele Trøndelag får vise seg frem, i tillegg til å konkurrere i ulike kategorier.

Dugnadsinnsatsen UB fra Verdal videregående skole stiller på messen. Foto: Ungt Entreprenørskap

Det vil også bli kåring av de beste ungdomsbedriftene i Nord- og Sør-Trøndelag, og inntil fem bedrifter fra hvert fylke går videre til NM for ungdomsbedrifter i mai 2017, skriver arrangørene på sine hjemmesider.

Variert

Det arrangeres også moteshow med temaet redesign, og andre bedrifter viser fram blant annet en fraværsscanner for elever i videregående skole, en forskningsbasert kostholdsplan for MS-pasienter og klistremerker til melkekartongkorker som kan brukes i undervisningen.

Vision Media UB fra Levanger videregående skole. Foto: Ungt Entreprenørskap

– Selv om vi selvsagt er glade for at stadig flere elever driver Ungdomsbedrift, har vi høyere mål. Det er tross alt dagens unge som skal skape verdier, og sikre velferd og fremgang i fylket. Jeg håper flere elever vil søke seg til linjer som tilbyr Ungdomsbedrift, sier Frank Norbeck, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Trøndelag. 31 av Trøndelags 37 videregående skoler tilbyr Ungdomsbedrift dette skoleåret.

Tas på alvor

Fredag 24. mars er det ungdomsskoleelvene som skal til pers, når Ungbiz arrangerer felles messe for elevbedrifter i Trøndelag. De får da vise frem sine produkter og tjenester til publikum og juryen på Magneten, og det blir ulike kåringer.

Mea budbilservice fra Verdal videregående skole tilbyr transport- og budtjenester. Foto: Ungt Entreprenørskap

– Gjennom Ungdomsbedrift får elevene erfare at de kan gjøre en forskjell og at det de skaper blir tatt på alvor - blant annet når de får vise frem bedriftene sine på messer og i konkurranser. I tillegg til å kåre vinnere, har juryen en viktig rolle i å se og anerkjenne arbeidet de unge har lagt ned i bedriftene sine, sier Håvard Belbo, styreleder i Ungt Entreprenørskap Trøndelag og daglig leder i T:Lab. Belbo skal selv være jurymedlem på fylkesmessen, og han er imponert over den positive innstillingen Ungt Entreprenørskap møter når de henvender seg til næringslivet.

Lowpriceaddicts UB fra Verdal videregående skole Foto: Ungt Entreprenørskap

80 personer fra arbeids- og næringsliv stiller opp i juryene på fylkesmessen. Elevene skal konkurrere i elleve ulike kategorier. I tillegg til den gjeveste prisen til Beste Ungdomsbedrift 2017, skal det blant annet deles ut priser for Beste innovative produkt og Beste utstilling.