Hele helgen var delegater fra Senterparti-lag fra hele landet samlet på det største ordinære landsmøtet i partiet noensinne, som ble arrangert på Lerkendal i Trondheim. Arnstein Langåssve fra Verdal sto da som ansvarlig arrangør av årsmøtet gjennom selskapet Scene Midt AS.

Han vant nemlig anbudet fra Senterpartiet sentralt for å arrangere landsmøtet med alt av tekniske løsninger, scene, dekor og teknisk gjennomføring av TV-opptak og andre tekniske krav. Med seg på lasset hadde han et rent Innherred-lag med fagfolk med ulik kompetanse.

–Jeg fikk høre at Senterpartiet trengte noen til å arrangere landsmøtet. Jeg håpet at partiet ville tenke lokalt, og la inn et tilbud på vegne av Scene Midt etter å på tre dager ha samlet folk som kan levere alt som kreves. Vi fikk totaltilbudet for dekor, scenisk produksjon med lyd og lys og scene og firekameraproduksjon samt pynting og mer til. Da vi fikk tilbudet var det bare å sette i gang, sier Langåssve.

Valgte alt lokalt

Han var bevisst på å velge lokale fagfolk, både fordi han mente det passer godt inn i Senterpartiets tankegang og fordi han vil benytte seg av kjente fagfolk med lokal tilhørighet i Innherredsregionen.

Jannicke Design hadde ansvaret for pynting på Sp-landsmøtet. Lillian Berg (til venstre) og Jannicke Løding (til høyre) tester ut bordpynting før landsmøtefesten lørdag kveld. Foto: Roger Rein

–Jeg spilte på det i pristlibudet, og ville bruke folk jeg kjente fra før. Deriblant Ravnfilm, Echo Media og Stiklestad Lyd og Lys, som jeg kjenner godt fra andre produksjoner, sier han.

Totalt hadde han et lag på 13 personer med ulike enkeltmannsforetak og andre lokale selskap fra Levanger og Verdal i full sving fra torsdag til søndag kveld i Trondheim. Og etter alt å dømme, gikk det helt etter boken.

–Det er en bra gjeng vi hadde i sving. Scene Midt har hatt store produksjoner innen teater tidligere, men totalpakken gjør at dette var et av de mest komplekse oppdragene vi har gjort til nå. Og tilbakemeldingene viser at det har lyktes, sier han fornøyd.

Teknisk krevende

Scene Midt AS har tidligere blant annet stått for produksjonen av teateroppsetningen «Flyktningelosen» i borggården på Stiklestad, og retter seg opprinnelig mot teaterproduksjon og kunstnerisk virksomhet. Oppdraget for Senterpartiet ga likevel mersmak.

–Vi har fokus på konserter og scenisk teaterproduksjon, så sånn sett er dette en ny mulighet. Men det er ikke noe jeg har tenkt mye over, så lenge jeg har spennende oppdrag som trigger meg kunstnerisk og jobbmessig. Og landsmøtet har store likheter med teaterproduksjon, da det er en rekke bestillinger på hva som skal være av scene og tekniske løsninger, sier Langåssve.

De 13 personene og selskapene som var i sving jobbet på vegne av Scene Midt AS ved Arnstein Langåssve.

Disse er Ravnfilm Bye ved Fredrik Bye fra Levanger/Verdal, Echo Media Austad ved Jan Arne Austad og Aslak W. Hatlinghus, Stiklestad Lyd og Lys ved Bjørn-Ove Bergsmo, Vestvik Reklame ved Ragnar Vestvik og Torunn Fasting, Jannicke Design ved dekoratørene Jannicke Løding og Lillian Berg, samt Torgrim Sundal Aas, Steinar Sæther.

Alle holder til i kontorfellesskapene på Brikken eller ved Snekkeriet i Verdal, eller i andre lokaler i Verdal og Levanger.