Nå som våren er i full anmarsj, velger mange å gjøre en vårrengjøring både inne og ute. Eiliv Brenne bor like ved Bygdavegen, som er veien mellom Skogn og Markabygda, rett før boligfeltet i Bjørnang. Han startet oppryddingen tidlig i vinter, da han gikk lei av å se alle tomflaskene som lå i grøfta langs veien.

–Jeg begynte å plukke med meg bokser langs den siste kilometeren langs veien forbi huset mitt. Etter fire måneder hadde jeg 140 tomme ølbokser, 12 hele akevittflasker og fire halvflasker, sier Brenne.

Farlig for dyra

Han vil ikke beskylde noen for forsøpling, men tipser om saken for å minne folk på at det å kaste glassflasker og metallbokser i naturen kan få store følger for andre. Derfor har han samlet opp det han har funnet i vinter, og håper at det blir mindre funn i framtiden.

–Hva skjer når kantslåtten kommer, og krøtterne får i seg glasskår eller biter av bokser? spør han og legger ikke skjul på at det kan skape farlige situasjoner for dyr og andre når slikt kommer i fõret.

I tillegg er det et miljøspørsmål knyttet til kastingen, som han håper avtar.

–Jeg synes det begynner å bli mye flasker, når en ser hvor mye det blir bare på én kilometer i løpet av fire måneder på vinteren. Senest i dag fant jeg nye bokser langs veien, sier Brenne og legger til at det er en tydelig lik smak på de som har kastet flaskene og boksene.

–Det er ihvertfall like merker på alle flaskene og boksene, så det kan jo være samme person. Det er visst en lik smak i hvert fall, sier han.

Håper på bedring

Han håper nå at gjerningspersonen(e) heller panter flaskene eller kvitter seg med de på en tryggere måte, og håper at det ikke står like ille til overalt.

–Jeg begynte jo å plukke flasker for å se hvor mange det ble over tid, noe man ser her. Jeg håper det ikke er like mye flasker overalt i kommunen vår, sier han.