–Kundene blir hvert år så begeistret av kirsebærgreinene jeg setter opp, smiler Berit Bjørgvik Woll.

Denne våren - og gjennom året - feirer hun at salongen har nådd den anselige alderen 25 år. Selv er frisøren med det gode humøret blitt det dobbelte.

–Men jeg tror jo at jeg er like ung som Marte, ler Berit.

Friskt pust i 1992

Årene har flydd siden hun slo en sprekk i den ellers litt anonyme frisørbransjen i Verdal. Med sterke farger, musikk, Bjertnes-fotografier av smått lettkledde damer ble det en ny vår i Jernbanegata. Ja, det var ei som kjørte av veien her fordi hun glante sånn på det mørkegrønne huset med alt det rare i.

Kirsebærblomstens form og farge har lenge vært brukt som symbol på renhet og enkelhet.

–Vi laget en salong inspirert av Londons undergrunnsbarer, en arena for ungdommer som ønsket seg noe urbant. Det ble et annerledes sted med kul musikk, farger, show, kunst og foto. En salong for de som håret betydde noe spesielt for, som også ønsket å bruke mer tid og penger på frisyren, minnes frisøren.

Står ikke stille

Hun mener mye rett ble gjort den gangen i 1992.

–Vi var mer nyskapende enn det jeg går rundt og tenker på i det daglige. Jeg skjønner det når jeg hører historiene som tidligere lærlinger forteller. Det var mange av ungdommene som syntes dette var «et sted å være». Vi hadde til og med en røykekrok det folk kunne sitte.

Det er lenge siden noen kunne puffe røyk i salongen, tross alt har det blitt nye tider med røykelov og er mer helsefokusert samfunn. Nå har Betty Blues varemerke aldri vært å stå stille.

–Her skjer det alltid noe undervegs. Det er viktig å holde seg oppdatert og bli inspirert. Sånn sett er jeg veldig takknemlig for at jeg for arbeide med ungdommer. Kundene skal også få inspirasjon av å komme inn her.

20 lærlinger

Når Berit Bjørgvik Woll tenker tilbake blir hun også litt vemodig.

–Og så er jeg stolt. Jeg har lært opp cirka 20 lærlinger til å bli dyktige frisører. Sju av disse lærlingene har startet egne bedrifter. De fleste kommer i ettertid og sier at de har lært mye av min måte å jobbe på, selv om de syntes jeg var forferdelig streng underveis.

Konseptet Betty Blue er sterkt, og Bjørgvik Woll mener det kunne vært en kjede.

–Men jeg er lykkelig som liten. Det er herlig å jobbe selvstendig i lag med Lykke frisør (Annd Merete Kvelstad. Journ.anm), og vi har plass til flere selvstendige frisører.

–Nye ambisjoner?

–Det er å rekruttere nye, selvstendige frisører som etter hvert kan ta over. Men fortsatt kjenner jeg meg i storslag og synes det er styggartig å holde på. Nå kan jeg nyte godt av det som er gjort de første 25 årene.

Jubileumsplaner

Planene for jubileumsåret er små drypp av tilbud til faste kunder, ny hjemmeside og ny logo – men dama som Frank Williksen tegnet er den samme fortsatt. Hun er med inn i de neste 25 år.

–Så skal vi i salongen ha et show i København i april, og vi er med på sommershowet i Verdal. Vi planlegger også tur til London i oktober, og det skal bli stor jubileumsfest i lag med andre jubileumsaktører i november, forteller Berit Bjørgvik Woll.

–Vi prøver å feire litt hele året.