Terje Sende er styreleder i Moan Auto, som ble etablert tilbake i 1990. Torsdag kveld la han ut en Finn-annonse om at bilverkstedet «vurderes solgt».

Firmaet driver i dag utelukkende med service, reparasjoner og periodisk kjøretøykontroll på lette kjøretøy.

– EU-kontroller er vi veldig store på, det kan vel dreie seg om rundt 1000 biler i året, sier Sende.

Tevo som hovedaksjonær

Moan Auto eies av Tevo Dekk (45 prosent), Temo Eiendom (33,75 prosent), Sende Holding (10,63 prosent) og Hallem Holding (10,63 prosent). Ingen av eierne er i dag aktiv i driften, som imidlertid er i de aller beste hender ifølge Sende.

– Vi har veldig flinke ansatte, med stor kunnskap, både unge krefter og folk som har vært med helt i en mannsalder, sier han.

Moan Auto holder til i Moafjæra på Levanger, noe Sende anser som en meget attraktiv plassering, nært både E6 og Magneten.

Trenger ikke selge alt

Selv om annonsen sier vurderes solgt, er ikke styrelederen fremmed for andre løsninger heller.

– Vi er opptatt av firmaets beste, og vi som eier det har rett og slett så mange andre baller i lufta at vi føler at vi ikke har tid til å utvikle verkstedet nok, sier Terje Sende.

De er åpne for leierett for en aktør, selge deler av aksjene eller hele aksjeposten. Det viktigste er å få inn noen som er oppriktig interessert i å videreutvikle firmaet.

– Vi er ikke ute etter pengene, eller å komme oss ut fordi det går dårlig. Det er også viktig å ta vare på våre flinke ansatte. Her må det være rett person som eventuelt kommer inn, sier Terje Sende.

Nybilsalg og konsern?

Drømmen er kanskje å få inn en litt større aktør, gjerne med nybilsalg.

– Det er det få aktører på i Levanger. Moan Auto har en stor tomt for nybilsalg, og også en salgshall som ikke brukes i driften i dag.

Tomta er det riktignok Coop som eier.

– Nå har vi i hvert fall lagt ut annonsen på Finn. Kanskje er det noen utenfor distriktet som kan fatte interesse også. Men igjen, det må føles riktig. Vi har hatt henvendelser langveisfra tidligere, men ikke av den typen vi må ha hvis vi skal selge. Da kan vi heller fortsette å eie selv.