Helgens storstevne i Trønderhallen er første gang Levanger svømme- og livredningsklubb arrangerer et nasjonalt svømmestevne. Og debuten ble gjennomført med gode tilbakemeldinger, ifølge lederen i svømmeklubben.

–Det er første gang vi arrangerer noe slikt, men vi fikk mye skryt for et godt tilrettelagt stevne, sier Henning Tiarks.

Ordfører Robert Svarva delte ut premier til vinnerne av 400m fri i årsklasse 2003 med vinnertid 4:04,02 (ÅM-rekord) av Jon Jontvedt, Bryne SK. Nummer to ble Ole Einar Ueland, Kristiansand SA foran Sebastian Furan Markussen, Drammen SK. Foto: LSLK

Stevnet endte også med hele seks ÅM-rekorder i løpet av helgen, noe som gjør Trønderhallens konkurransebasseng til regjerende rekordbane. Rekordene ble satt på både 400m fri J13, 400 m fri G14, 200m rygg G16, 200m bryst J16, 200m IM G14 og 200m IM J16. Jon Jøntvedt fra Bryne SK sto alene for to av rekordene.

Sengemangel

Hele 53 klubber fra hele landet var representert i stevnet, som kan kalles et norgesmesterskap for ungdomsklassene. Det eneste gjestene pirket på var overnattingsmulighetene, da 550 tilreisende personer måtte innlosjeres på hoteller fra Værnes til Inderøy for å få plass.

–Det var det eneste vi fikk litt bemerkninger på. Vi har ikke åpne skoler for overnatting, så det ble et poeng. Men vi fikk mye skryt for resten av stevnet, sier Tiarks.

Årsklassemesterskapet i svømming for ungdom i alderen 13-16 år ble avholdt i Trønderhallen i helgen. Foto: Kristin Heggdal.

Helgens stevne samlet landets beste svømmere i årsklassene 2001-2004, som har kvalifisert seg til stevnet tidligere i år. I så måte var det framtidens toppsvømmere som var representert med 24 utøvere i hver øvelse. Totalt deltok 192 svømmere fra hele landet på stevnet, deriblant fire svømmere fra Trondheim og Karina Wiktoria Pozarlik fra Namsos svømmeklubb som nærmeste lokale svømmer fra Trøndelag.

Håper det inspirerer

Selv har Levanger svømme- og livredningsklubb 46 aktive svømmere i alderen 10-19 år, samt flere yngre aspiranter på tur inn i konkurranseårsklassene. Helgens storstevne var i så måte en god motivasjon for lokale talenter.

Erlend Stjern (15 år) bidro som tidtaker. Her med plaketten klubben fikk fra Norges svømmeforbund. Foto: LSLK

–Et slikt stevne koster mye ressurser, så vi fikk med oss hele klubben på å hjelpe til. For oss er det kjempespennende å få gjøre noe slikt sammen, og det er den beste innsatsen vi kan ha som klubb, sier klubblederen og legger til:

–Jeg ønsker og håper at de unge medlemmene våre blir inspirert av dette, etter å ha bidratt med forskjellige oppgaver i Trønderhallen i helgen, sier han og har tro på at klubbens egne medlemmer i tiden framover kan hevde seg i egne konkurranser.