Det dreier seg om et parti på én til to kvadratmeter i et hjørne av opplæringsbassenget. Men det er heldigvis kun snakk om «gammelflis», forteller Svenn Robert Berg som er daglig leder i Trønderhallen.

Forholdet ble oppdaget mandag denne uka. Før bassengbunnen ble undersøkt nærmere dagen etterpå, fikk ikke Berg noen god natt søvn. Med minnene fra flisproblematikken fra tre-fire år tilbake friskt i minne, fryktet han en ny runde. Så ille er det likevel ikke, og den daglig lederen mener det ikke er noen grunn til å dramatisere.

Full kontroll

–Denne gang har vi full kontroll. Flisene som har løsnet henger sammen med den gamle skaden. Da bassenget ble renovert i forrige runde, ble ikke alt av den gamle flisa plukket opp, nettopp fordi den satt veldig godt fast, sier han.

Rent praktisk betyr de løse flisene at skaden uansett må repareres. Svenn Robert Berg har nettopp inspisert anlegget sammen med folk fra murerfirmaet, og ser for seg at utbedringsarbeidet tar til like etter skoleslutt i juni.

Andre basseng holdes åpne

–Vi har ikke satt opp noe tidsestimat, men det vil ikke dreie seg om lang tid. Opplæringsbassenget tappes ned. Selve flisarbeidet vil ta maks ei uke, men så skal det tørkes og herdes en stund før bassenget kan fylles opp igjen. Samtidig som dette arbeidet foregår vil vi uansett holde lengdebasseng, stupebasseng og boblebad åpne, informerer Svenn Robert Berg. Hinderløype og lekeområde vil plasseres ut i lengdebassenget.

Da svømmehallen var stengt som følge av det store flisarbeidet sommeren 2014, ble ikke flisbunnen på «grunna» til opplæringsbassenget byttet ut. Denne vil nå bli sjekket grundig.

–Vi har likevel ingen grunn til å tro at det er noen problemer med denne, eller andre steder i hallen. Det dreier seg kun om dette ene hjørnet, med fliser som vi plukket nokså enkelt nå på mandag, sier Berg. Og den nye flisa, som ble festet i 2014?

–Den sitter som bare juling.