Et like sikkert vårtegn er MC-entusiastene. Så snart asfalten er tørr og kvikksølvet passerer 20-streken på termometeret i solveggen, dukker disse skinnkledde tøffingene opp med sine blankpolerte maskiner.

–Det er godt å få spylt støvet av mopeden. Det er nå to uker siden jeg tok fram sykkelen fra vinterdvalen, gliser Arne Marius Bolkan og starter opp sin Honda Goldwing GL 1800.

Møttes for kaffe og prat. F.v. Kjell Myrslo, Steinkjer; Arne Martin Bolkan, Levanger; Stian Helgesen, Stjørdal; Mathias Sve, Steinkjer; Johan Arnt Mostad, Frosta og Jan Erik Skottvold, Steinkjer.

«Ørn- ørn, brummer det i motoren. Det er for øvrig derfor disse karene har en ørn avbildet bak på skinnjakkene sine. Resten av gjengen ser misunnelig bort på levangerkaren. Han har den suverent største sykkelen blant de seks som møttes på Gråmyra denne mandagen i slutten av årets påske.

–Du kan godt kalle den for en buss. Den er så stor. «Bolkans bussreiser» kunne det stått på tanken, humrer den ene av de seks karene. Resten av gjengen gapskratter. De sitter og slapper av i hjørnet foran kafeen på YX’n før de haster videre. Kaffe og skitprat står på menyen under det helt tilfeldige treffet på Gråmyra 2. påskedag 2017.