Den 36 år gamle verdalingen har hatt en stor interesse for interiør siden hun var liten, men det var ikke før i 2013 at hun bestemte seg for å ta hobbyen til et nytt nivå.

Hun tok da valget om å omskolere seg, og begynte å studere interiørdesign ved Høyskolen Kristiania. Etter to år med pendling mellom Verdal og Trondheim satt hun med en utdannelse, men det var ikke så lett å vite hva hun skulle bruke den til.

- Jeg ville ha en variert hverdag, og samtidig kunne utfolde meg, sier hun.

- Mange skeptikere

Et etableringskurs hos Proneo gjorde at Jannicke fikk lyst til å starte egen bedrift.

- Det var en veldig skummel tanke. Flere sa at det ikke var noe marked for dette her. I utgangspunktet vil jo folk deg vel, men det er også mange skeptikere. Husk hvor liten plass du bor på, sa de, forteller Jannicke.

På tross av dette valgte hun å følge sin egen magefølelse, og i april 2016 registrerte hun firmaet Jannicke Interiør.

Jannicke får ofte oppdrag fra Eiendomsmegler1 i Verdal om å style boliger. Her sammen med megler Ivar-Andre Årstadvold-Pedersen.

- Da kom jeg også i snakk med sjefen for Brikken i Verdal. Han hadde stor tro på meg og ideen min og ordnet en plass til meg i lokalene deres, sier hun.

Jannicke ble raskt en del av miljøet og skapte seg et nettverk på Brikken.

- Jeg skulle egentlig ha hjemmekontor, men jeg er utrolig takknemlig for at jeg kan komme hit og være en del av et fellesskap. Jeg blir stadig koblet på prosjekter og har fått mange kunder gjennom samarbeid her, sier hun.

Beslutningstaker

Etter det har det gått slag i slag. I dag tilbyr Jannicke boligstyling, veiledning i forbindelse med boligsalg, hjelper privatkunder som skal bygge seg hus og har oppdrag fra større byggherrer som Sebo Boliger i Levanger.

- Der har jeg satt sammen tre ulike pakker med forskjellige innredninger som kunden kan velge mellom når de kjøper leilighet hos Sebo, sier hun.

Verdalingen sier det er alt fra nyetablerte til 70-åringer som kommer til henne for hjelp.

- Da vil de ofte ha hjelp til valg av farger på vegger, møbler og interiør. Hele spekteret egentlig, sier hun.

Rollen til Jannicke dreier seg i stor grad om å være en beslutningstaker.

- Jeg er den personen som tar avgjørelser når folk er usikre på hva de vil ha. Da synes de det er greit at jeg kommer inn som en tredjeperson, sier hun.

Vil slippe bekymringer

Det mest nervepirrende oppdraget hun har fått er å style et mingleområde, en scene og en bankettsal under landsmøtet til Senterpartiet i Trondheim.

- Jeg hadde en stor klump i magen, men jeg gjennomførte og fikk veldig gode tilbakemeldinger. Så det frister absolutt til gjentakelse, sier hun.

Verdalingen tror det er et økende marked for interiørtjenester.

Jannicke har hatt ansvaret for boligstylingen i de nyoppførte leilighetene på Reinsholm.

- Folk betaler gjerne for å få hjelp, slik at de kan slippe bekymringer, sier hun.

Tjener du godt på dette?

- Det sies jo at man må jobbe i noen år før man kan ta ut seg lønn når man starter firma selv. Men det gjør jeg allerede, og det har jeg egentlig gjort siden starten, sier hun.

Vurderer å utvide

Jannicke tilbyr også nettbaserte løsninger, i tillegg til at hun driver en svært populær Instagram-konto under navnet jannicke_interior. Der har hun per dags dato over 16 000 følgere.

- Jeg legger stort sett ut bilder fra hjemmet vårt og hytta, eller bilder fra prosjekt hvor jeg har bidratt, sier hun.

36-åringen er fortsatt alene om all jobben, men påpeker at hun ikke ser bort ifra å utvide snart.

- Det er veldig skummelt å si det, men det er noe i meg som har lyst til å bli større, og jeg tenker kanskje å ansette en person til, sier hun.

Men akkurat denne prosessen kan bli vanskelig, for Jannicke liker å ha full kontroll.

- Det er ikke bare å plukke noen. Man må ha en interesse og lidenskap for det, samtidig som personen må være veldig selvstendig. Likevel er det et mål jeg strekker meg etter, det går ikke an å si at det skal være bare meg her resten av livet, sier hun.

- Følte meg veldig liten

Det å være alene om en bedrift er derimot ikke bare enkelt, selv med hjelp fra familien.

- Jeg står alene i det. Jeg må ta alle avgjørelser og jeg må alltid levere. I begynnelsen var det kjempeskummelt å sitte i møter med kunder, jeg følte meg veldig liten. Jeg hadde ikke noe erfaring og kastet meg bare ut i det. Men jeg har blitt tatt veldig godt imot, sier hun.

Jannicke er opptatt av å ha mange grønne planter i hjemmet.

Etter responsen fra kunder og jo mer erfaring Jannicke har fått på veien, har hun blitt tøffere.

- Jeg kjente veldig på det med janteloven i starten. Det var noen tårer, og jeg var redd for hva folk skulle si. Men nå preller det bare av, sier hun.

Ut av komfortsonen

36-åringen sier hun langt ifra er ferdig utlært når det gjelder å drive eget firma. Sånn sett er hun glad hun har et godt miljø rundt seg på Brikken.

- Lurer jeg på noe er det bare å stikke hodet inn døra til nabokontoret. Alle her er gründere, så de hjelper meg veldig. Det at jeg havnet her tror jeg er grunnen til at det går så bra, sier hun.

Verdalingen har ellers nok av drømmer for fremtiden.

- En av de største ville nok ha vært å delta på et interiørprogram på tv. Det hadde vært veldig tøft, men det er litt for urealistisk. Det blir veldig ut av komfortsonen, men det må man noen ganger også, sier hun.