Det er mange som lurer på når den nye kafeen i rådhuset i Levanger åpner. Nå har de holdt på siden februar, men nå skal det ære like før.

–Vi hadde nok både en plan og et håp om at vi skulle åpne litt tidligere, men som de fleste vet som har holdt på med oppussing, så er det bestandig noen skjær i sjøen som dukker opp underveis.

Nytt stamsted på den nye Rådhuskafeen. Roger Johansen(t.v.), Bjørn «Bogen» Næssan, Olav Arnt «Brakkin» Bragstad og Roald Erik «Trallen» Leistad.

Øystein Letnes i Leva-Fro, er overraskende avslappet, selv om alt ikke er helt ferdig i kafeen han skal ha ansvaret for.

Får gode tilbakemeldinger

Da vi var innom tirsdag formiddag ved, så sto det kø av rådhusansatte som skulle handle seg mat og drikke til lunsj.

Det nye kjøkkenet er nemlig nå tatt i bruk, og derfor blir de kommunalt ansatte en fin test på om både utstyr og logistikk fungerer på nytt sted.

–Ja, det gir oss gode tilbakemeldinger, men så langt ser alt bra og ut, og det virker som våre folk er godt fornøyd også både med nytt kjøkken og serveringsdisk, forteller Letnes.

Det kan Liv Jørstad underskrive på. Hun skal ha sin fremtidige arbeidsplass her.

–Kom inn å se hvor fint vi har fått det på kjøkkenet her bak. Her får vi fine arbeidsforhold kan du tro, skryter hun.

Leva-Fro skal drive

Det er altså Leva-Fro som skal drive den nye kafeen, som naturlig nok får navnet Rådhuskafeen. Det er moderne interiør, barløsninger, og ikke minst to flotte store fotografier på den ene veggen. Den ene av Levanger sentrum «by night», mens det andre er av kalkovnene på Nesset.

Øystein Letnes har ansvaret for Leva-Fros nye kafé i rådhuset.

Rett og slett stilfullt og tøft.

–Men det de fleste lurer på. Når åpner kafeen for alle sammen?

–Ja, jeg skulle gjerne gitt deg en eksakt dato, men så lenge vi er avhengig leverandørene så blir det vanskelig. Men jeg tror jeg kan si så mye at senest 1. juni bør vi ha alt klart, spår kantinesjefen.

Godt alternativ

En gjeng som imidlertid har fått «lurt» seg til en plass rett innenfor døra, er den gamle faste kaffegjengen på Strømsøe. Der ble de imidlertid «kastet» ut ved juletider, da lokalene skulle pusses opp. Dermed fant gjengen ut at kantina på rådhuset kunne være et godt alternativ.

Der i fra var veien heller ikke lang til nykafeen, for både dem og Øystein Letnes var enig om at de nye lokalene måtte testes ut av noen skikkelige eksperter.

Og skussmålet er godt fra gutta rundt bordet.

–Ja, det ser bra ut her, men stolene er kanskje litt for moderne for min rygg, sier Roald Erik Leistad og humrer. Det er kanskje ikke mange som kjenner det navnet, men hvis du hører kallenavnet «Trallen», så nikker du nok gjenkjennende.

Nå har de fått lov til å møtes her hver dag fra rundt klokka ti, men noen er her før også.

Mandag til fredag

–Du er vel her mye tidligere du som er nordlending, skratter Olav Arnt «Brakkin» Bragstad og peker på kompisen Roger Johansen på andre siden av bordet.

Det er ikke bare bare å komme flyttende fra Mo i Rana til trehusbyen uten å få høre det.

Fleipen og kommentarene sitter løst rundt bordet, og det virker som gutta har funnet sitt nye stamsted, selv om de er spent på hvordan det blir seende ut på Strømsø når de en gang åpner i ny drakt.

Planen er at Rådhuskafeen skal ha åpent mandag til fredag fra klokken 8 til 16.

–Men vi har vel allerede hørt rykter om at noen etterlyser lørdagsåpent. Først må vi starte med det vi har planlagt, men hvem vet – kanskje blir det muligheter for en lørdagskaffe her med tid og stunder, avslutter en spent Øystein Letnes.