Det er kun veldig små mengder som drypper i sundet etter store nedbørsmengder.

Innherred hadde sist omtale av olje-saken i Levangersundet 11. mai.

Ikke overraskende

Siden den gang har vi fått flere henvendelser om at det er observert olje i sjøen fra tid til annen under Sundbrua som går fra sentrum og over til Nesset.

- Det er i grunnen litt artig at du ringer nå. Jeg var selv nede der og tittet ved sju-tida i morges, og det er riktig at det pipler litt olje ut fra overvannsledningen.

Det sier Leif Inge Paulsen. Han er senioringeniør hos fylkesmannen, og som bosatt i Levanger så er han selvsagt litt ekstra opptatt at saken skal ordne seg.

- Nå regnet det mye hele mandag, og derfor er det ikke overraskende at det kommer små mengder. Jeg ble også kontaktet på ettermiddagen 17. mai. Da regnet det en del på morgenkvisten, og det medført at det ble en oljehinne på sjøen.

Ikke store mengder

Men Paulsen kan fortelle at det er små mengder det er snakk om. Da han sto der tirsdag morgen så talte han cirka en dråpe i minuttet.

- Selv små dråper skaper en stor visuell forurensning, så jeg skjønner godt at folk reagerer, men jeg må bare svare det samme som sist. Dette kommer fra forurenset masse, det er snakk om minimale mengder som kommer ut i sjøen, så derfor ser vi ingen grunn til å legge ut hverken lenser eller å gjøre noe annet.

Ingen garantier

Paulsen sier at de kan ikke gi noen garantier for når de små oljedryppende vil slutte helt.

- Fra oljetanken på Staup så gikk det et cirka 30 meter langt rør, som viste seg å være tett. Vi valgte og ikke grave opp dette fordi det gikk en høyspentledning rett over. Rundt det røret er det naturlig at det vil være oljeinfisert masse, som det kan komme oljerester fra ved store nedbørsmengder.

Regning på 650.000 kroner

Fylkesmannen har nå sendt en regning på rundt 650.000 for kroner til Levanger kommune som er grunneier. Dette er for alt arbeid i saken med grunnlag i oljelekkasjen.

Rådmann Ola Stene bekrefter at de har mottatt kravet, men at de har tatt kontakt med fylkeskommunen for å se om de kan finne en løsning i fellesskap.

Saken er nemlig den at kommunen tok over Staup fra fylkeskommune for noen år siden, og dermed mener vel både rådmannen og flere med han og fylket også bør ta sitt ansvar.

- Vi har en god dialog, så jeg er sikker på at vi kommer fram til en fornuftig løsning, sier Ola Stene.