Kommunal Rapport publiserte fredag det årlige barometeret for landets kommuner, en vurdering av alle deler av en kommune, der de viktigste områdene er grunnskole, eldreomsorg, barnevern, barnehage, økonomi og kostnadsnivå.

Dovre er landets beste kommune, med Audnedal, Tolga og Røyken på de neste plassene. Verdal kommer på 171. plass, mens Levanger havner på 237. plass i målingen.

På landsbasis gjør Verdal det best innen barnevern og saksbehandling, der de er inne blant topp 100. På barnevernssiden rangeres de som landets 32. beste kommune. Derimot er de helt nede på 386. plass på sosialtjenester og 335. plass på økonomi.

Sammenliknet med i fjor har Verdal gått 18 plasser opp. Levanger har på sin side avansert 62 plasser, og er noe nærmere Verdal denne gangen sånn sett.

Levanger har sin beste plassering på kostnadsnivå, med 48. plass. De er også greit oppe på barnevern med 57. plass. Dårligst kommer kommunen ut på pleie og omsorg (412. plass), økonomi (370. plass) og sosialtjenester (også 370. plass).