–Vi hadde gravøl i helga, vi damene som jobber her, forteller Karine Aasen Røstad. Hun eier og driver Design 2000, frisørsalongen ved siden av det tidligere Vinmonopolet på Domus-senteret i Levanger. Det har hun gjort siden første juli 2008, da hun tok over. Og nå, første juli nøyaktig ni år senere, er Karines frisørsalong på Domus ved veis ende. Hun tar med seg saksa og Design 2000-navnet til Klippehjørnet, ett kvartal ovenfor hennes nåværende arbeidsplass. Der skal hun «leie stol» hos Britt Risan, som de visstnok sier på frisørspråket. Og nå skal hun drive ene og alene, helt for seg selv, i stedet for å være sjef for en hel salong og flere ansatte.

–Jeg tenker at jeg har kvitta meg med mye ansvar som hører med til lederrollen, og får nå gjøre mer av det jeg liker å holde på med: Å klippe. Jeg skal være like tilgjengelig som før, og tilbudet blir det samme som folk er vant til, lover Karine.

Bestemt på nyåret

Lyset i lokalene på Domus-senteret blir imidlertid slukket. Dit har levangsbyggen gått siden '97 for å klippe hår og trimme skjegg, men i selve 20-årsjubileet blir det altså slutt. Og det er helt tilfeldig, ifølge Karine.

–Det var vel på nyåret jeg bestemte meg for at jeg skulle flytte ut, og de ansatte fikk vite det fra første stund. Kundene vet det også – jeg har ikke holdt kortene tett. Kontrakten ble sagt opp i februar, og at det var akkurat i jubileumsåret kom jeg ikke på før etterpå, sier Karine.

–Men vi har et par kunder som minner oss på at vi legger ned etter så mange år, ja. «Huss på at æ hi vyrri med dåkk i over 20 år nu», var det ei som sa, forteller hun og ler.

Karine har jobbet der i totalt 14 år, for hun var der noen år før hun tok over, også. De siste årene har det vært Karine selv, samt Laila Ree Joramo og Astri Julie Pedersen som har vært den faste kjernen i salongen, supplert med et par lærlinger og mindre stillinger. Som regel har Design 2000 hatt 4–5 ansatte. Når Domus-salongen legges ned skal Laila, som samtidig har drevet Bakken frisør på Ekne, jobbe for fullt der i stedet. Astri, på sin side, begynner å arbeide i barnehage.

–Vi har hatt mange artige stunder, og mange trofaste kunder. Vi er en liten salong, så vi blir godt kjent med dem som kommer hit. Vi har kunder som kaller seg tanter og reservemødre for oss og særlig lærlingene våre, humrer Karine.

–Jeg har hatt verdens beste ansatte, og det er klart det blir kjedelig å ikke ha med meg kollegaene lenger, legger hun til.

Ville holde seg i sentrum

I tillegg til at Karine nå slipper en del ansvar, og kan konsentrere seg om klippingen, ville hun ha med seg merkenavnet Design 2000 videre. Dermed ble ikke salg av salongen på Domus aktuelt, og da må den legges ned. Om det blir frisørsalong på Domus-senteret i framtiden, er nå opp til Coop, som får nøkkelen fra Karine den 1. august.

Hun skal på sin side starte opp hos Klippehjørnet 10. juli.

–Jeg vil aldri legge fra meg saksa, forsikrer hun, med et håp om at de gamle kundene vil fortsette å besøke henne i nye lokaler. Og, som en forkjemper for liv i sentrum, understreker Karine at det aldri var aktuelt å flytte til Magneten.