Rundt 400 festivaldeltakere fra hele landet, de fleste av dem unge voksne, får gjennom fem dager både ny kunnskap, åndelig påfyll og oppleve fellesskap.

Bedre og bedre

I år er det tiende år på rad at Encounter-festivalen arrangeres på bønnesenteret i Levanger.

– Jeg synes den har blitt bare bedre og bedre, sier grunnlegger Andreas Fjellvang, som fortsatt er med både på organiseringen og gjennomføringen av den, og selv hadde et foredrag søndag kveld.

– Men det er rundt hundre andre som også hjelper til med arrangementet i år. Med flere medarbeidere og den erfaringen vi har opparbeidet oss i løpet av alle årene, går alt rundt så mye enklere slik at vi kan konsentrere oss mer om innholdet.

Innholdet er Gud, og Guds sønn Jesus. Temaet i år er «Mer av Jesus», med fokus på å ha tid til troen i en hektisk hverdag.

Når lokalavisa er innom tidlig søndag ettermiddag, er et formiddagsmøte og påfølgende lovsang i ferd med å komme til ende før lunsjen skal inntas ute i plastteltet i gården. Maten leveres for øvrig av Smak Catering.

God atmosfære

Det er ikke noe fotoforbud i storsalen, men det oppfordres via prosjektoren på veggen til å ikke drive med verken mobilfotografering eller annen bildetaking mens møtene pågår. Her skal de som ønsker å knele, be eller løfte armene i været få lov til å gjøre det uten tanke på å bli overvåket. Midt på gulvet står et stort kors laget av to trestammer, og foredragsholderne beretter også fra midten av rommet med stolplasser på alle kanter, og mulighet for å sitte på gulvet for den som vil det.

Når lovsangen tar til, samles gjerne folk ute på gulvet.

– I år har vi litt færre programposter enn før, slik at deltakerne har mer tid til hverandre, sier Fjellvang. Det gir også mer tid til lovsang, og av og til kan det være lovsang i en hel time etter at et møte er ferdig.

Utenfor storsalen har bønnesenteret en egen kaffebar, og der går det denne helgen hektisk for seg med kaffe i alle varianter. Mens lokalavisa er der, er det så vidt de klarer å holde tritt med køen. Kaffebønner har de fått i gave, og alle inntektene fra kaffe- og smoothiesalg går til Enounting Justice, Maritastiftelsen - som jobber for å gi kvinner et liv uten rus, kriminalitet og prostitusjon og et prosjekt på Filippinene.

Vil fortsette

Årets talere er både norske og internasjonale. Søndag kveld skulle sågar også grunnlegger Andreas Fjellvang dele sine tanker med festivaldeltakerne.

– Jeg skal snakke om hvordan Moses møtte Gud på fjellet, og koble bibelhistorien opp mot egne opplevelser. Slik er det også med mange andre foredragsholdere, utgangspunktet er tekster fra testamentet, som det dras paralleller til i nåtiden.

Ti år med Encounter-festival har gitt mersmak for Fjellvang, som snart flytter tilbake til hjembyen Mo i Rana for å bli pastor der. Men han akter å fortsette med festivalen i flere år til.

– Jeg blir jo eldre etter hvert, men samtidig opplever vi at alderen på de som kommer hit har økt litt i takt med festivalens levetid. Noen kommer tilbake år etter år, så gjennomsnittsalderen øker. I år er den kanskje rundt 25 år, konstaterer festivallederen.

Lokale deltakere

Julie Stenstad fra Mule, som nå bor i Riga, har tatt turen til hjemtraktene for å være med på årets festival.

– Jeg har vært her noen ganger tidligere. Når jeg får det til, er det alltid verdt å få med seg denne festivalen. Den er sommerens høydepunkt, fastslår Stenstad, som også setter pris på å se igjen mange ansikt fra år til år.

På den andre siden av det lokale bordet i lunsjteltet sitter Håvard Solbakken fra Verdal, som er på festivalen for første gang, og Magreth Hosea. Denne søndagen er festivalen åpen for alle, også de som ikke har festivalpass for hele helgen, og Solbakken er en av dem som har tatt turen innom bare den ene dagen for å ta del i det kristne fellesskapet. Dagen har gitt mersmak, og det samme har den for Hosea, som er klar på hva som er festivalens høydepunkt: – Det er lovsangen og fellesskapet!