Natt til fredag ble det registrert et større jordskjelv utenfor byen Bodrum i Tyrkia, som målte til 6.7 på Richters skala. Skjelvet skal ha blitt fulgt opp med inntil ti etterskjelv på 4 til 4.7 på samme skala, i havet mellom den greske øya Kos og Bodrum. Etterskjelvene spredte seg også til en annen populær, gresk ferieøy, nemlig Rhodos. Og dét fikk en jentegjeng fra Verdal merke.

– Hotellet vårt ble delt i to!

Det kan Ingeborg Vinne Oldren (18) fortelle til Innherred. Hun har vært på ferie i Kos med venninnene Malin Wekre (19), Maren Therese Storhaug Røvik (19), Stina Vinne Finnseth (18) og Thea Sende (18).

Malin Wekre (19), Maren Therese Storhaug Røvik (19), Stina Vinne Finnseth (18) og Thea Sende (18) og Ingeborg Vinne Oldren (18) kom nært innpå jordskjelvet i Tyrkia/Hellas i natt. Bildet tatt ved starten av ferieturen. Foto: Privat

Les mer: To døde og over 100 skadd etter jordskjelv utenfor Hellas og Tyrkia

– Vi var heldigvis ikke på hotellet da det skjedde, da. Vi var lenger opp i gata. Da vi kom tilbake var det ei sprekk gjennom hele hotellet, utdyper Ingeborg.

Jentene har holdt til på hotellet Metsis Petit Palais siden søndag. Det er sju etasjer høyt, og selv om sprekken ikke skal være særlig stor, kan man se den gå gjennom hvert av byggets nivå når man står utenfor. Ingeborg og venninnene har faktisk sprekken gående gjennom verandaen.

Ble redd

Ifølge Ingeborg skal det ikke ha vært de store skadene på andre bygg ved siden av hotellet, eller personskader for den del. Siden de var et stykke unna hotellet da jordskjelvet oppsto, merket ikke jentegjengen fra Verdal spesielt til det heller.

– Men da vi kom tilbake sto alle utenfor hotellet og tok bilder. De som hadde vært der da det skjedde sa det var som å stå på en båt i bølger, sier Ingeborg.

– Vi var uheldig med valg av hotell, ja, for det var jo bare der det ble skader. Typisk at noe sånt skal skje når man først er på jentetur, kommenterer hun.

– Ble dere redde da dere så hva som hadde skjedd?

– Ja, vi ble jo det.

– Er dere redde nå for at lignende skal skje igjen?

– Nei, vi har fått roa oss ned litt. Mange sier faktisk at det er normalt slikt skjer her – men ikke at hotellet deler seg i to, da.

Om du er eller kjenner noen som er i Kos, Rhodos, eller i en Tyrkisk by rammet av jordskjelvet, vil Innherred gjerne høre fra deg! Tips kan sendes til redaksjon@innherred.no eller via får Facebook-side.