Kontrollutvalget la fram den endelige rapporten som beskriver hva som gikk galt da Verdal kommune sendte ut et helsebygg på anbud uten politisk vedtak i fjor høst.

Da leder av komiteen, John Hermann, som også er uavhengig representant i kommunestyret, redegjorde for rapporten, reiste han flere spørsmål ved ledelseskulturen.

- Har vi en ledelseskultur i Verdal som ikke evner å erkjenne feil, og som i stedet dekker til og glatter over faktiske forhold, spurte han da han entret talerstolen. Hermann pekte på at rapporten avdekker forhold som kan karakteriseres som pinlig eller flau, at den viser mangler i anskaffelsesrutiner og etterlevelsen av rutinene.

Suppe på spiker

Arbeiderpartiets Arild Kvernmo Pedersen mente det var kokt nok suppe på spikeren. Han poengterte at det er begått en feil og at saken er alvorlig, men inviterte samtidig kommunestyret til å sette punktum.

- Administrasjonen har tatt ansvaret. Vi har fått klargjort ansvarsforhold, hendelsesforløp og synliggjort endringer. Vi som sitter med arbeidsgiveransvaret i kommunestyret skal også tenke over hvilken kultur vi tilrettelegger for. Skal det ikke være lov å gjøre feil i kommune? spurte han retorisk.

John Hermann karakteriserte Arild Pedersens innlegg som belærende, og understreket at det må være lov å tenke egne tanker og stille de spørsmål man lurer på. Hermann kommenterte at kontrollutvalget har fått flere henvendelser fra privatpersoner som er i samsvar med de mange sidespor som omtales i revisorrapporten.

Kollektiv glipp og arbeidsuhell

Innledningsvis uttalte John Hermann at det for en del kan virke virke provoserende at rådmannen i intervjuer med media har nedtonet feilen som enen kollektiv glipp, og var vel heller ikke imponert over at ordføreren beklaget det det hele som et arbeidsuhell.

Til det svarte Bjørn Iversen fra talerstolen:

- Hva annet kunne jeg kalt det som ordfører. Jeg så det utenfra. Skulle jeg ikke kalt det et uhell? Skulle jeg sagt at det var gjort med overlegg? Hva mer kan vi forlange av en medarbeider, enn at vedkommende i politisk forum, inkludert kommunestyre, formannskap, komité og andre organ, legger seg fullstendig flat og tar det ansvar som hun må ta, som blir solid brettet ut både i lokalavis, regionavis, og står fram i all offentlighet beklager og tar fullt ansvar. Er det ikke nok? Hva kan vi oppnå mer? Er det ikke grunn til å tro at rundene i rapporten, behandlingene i kontrollutvalget og debatten som går her og vedtakene vi gjør, er det ikke grunn til å tro at det fører til betydelig skjerping av denne type rutiner administrativt? Jeg tror og forventer det. Jeg har tillit til administrasjonen, selv om det er begått en stor feil, sa ordføreren. Og mente at verdalssamfunn og politiske fora evner både å være våken og åpen nok når det handler om å diskutere ting som ikke fungerer godt nok.

Gåte for rådmannen

- Hvordan det kan fremstilles at i Verdal kommune har en ledelseskultur som innebærer å glatte over og ikke erkjenne feil, det er meg en gåte. Vi har ikke på noe som helst vis noen interesse av ikke å erkjenne feil. Vi er veldig bevisste på at vi av og til gjør feil, og at vi må lære av dem. Den som aldri har gjort noen feil, har sannsynligvis aldri gjort noen ting, og det er den største feilen den personen har gjort, oppsummerte rådmann Jostein Grimstad. Og kunne heller ikke love en ufeilbarlig kommune for framtida.