Nå er det nemlig klart at hovedsponsoren øker den årlige støtten til hele 270.000 kroner. Administrerende direktør Vidar Kjesbu bekrefter at selskapet blir hovedsponsor minst tto år til, og et tett og langvarig forhold blir dermed videreført. Trønderbilene har sponset klubben helt siden 2006 – da LHK var nyopprykket i eliteserien.

Nå er den sportslige situasjonen en ganske annen, et nytt og urutinert mannskap har innledet sesongen med to klare tap. Men Vidar Kjesbu & co. lar ikke enkeltresultater eller tabellposisjon avgjøre sponsorstøtte eller ikke.

Ser ikke på tabellen

– For oss er det viktig å ha en langsiktighet og utholdenhet også i sponsorarbeidet, og dette har jeg understreket overfor styret. Det er ikke viktig for oss om klubben er i eliteserien eller toppen av 1. divisjon, vi ser at LHK er en flott klubb og en betydelig samfunnsaktør på Innherred, sier Vidar Kjesbu.

Einar Rønningen i styret i Levanger Håndballklubb er særdeles glad for at Trønderbilene fortsetter som hovedsponsor, og ikke bare det: Selskapet øker sponsorstøtten til Nord-Trøndelags håndballstolthet. Det skjer etter at en av de andre hovedsponsorene (NTE) har takket for laget:

Ingen rike onkler

– Vi er utrolig takknemlige for at Trønderbilene blir med oss videre på denne måten. Denne avtalen er gull verdt, og dokumenterer at Trønderbilene virkelig tar samfunnsansvar og verdsetter arbeidet vårt, sier en strålende fornøyd LHK-kasserer.

Rønningen nekter ikke for at det er en krevende øvelse å skaffe tilstrekkelig med midler i den nordtrønderske byen med desidert mest toppidrett. LHK konkurrerer med blant annet med LFK og Frol orientering om sponsorene – og det i et område uten rike onkler og begrenset med store næringsaktører. Håndballklubben har denne sesongen et budsjett på mellom 4,5 og fem millioner kroner – og en ambisjon om totalt to millioner i samlede sponsorinntekter.