Lørdag er det klart for et av årets største høydepunkter for de minste igjen - nemlig brannvesenets åpne dag. Arrangementet holdes både i Levanger og Verdal, og hos sistnevnte har de i år et samarbeid med uteavdelingen i kommunen. Dermed blir det ikke bare aktiviteter knyttet til brannsikkerhet, men også mulighet til å se på og prøvesitte de store anleggsmaskinene.

– Dessuten lager vi verdens... i hvert fall Verdals største sandkasse som ungene kan leke i, sier Morten Haga på uteavdelingen. To store lastebillass med grus kommer til å bli fylt utover en del av området utenfor brannstasjonen.

– Vi har også kjøpt inn en masse leker, tilføyer brannmann Tor Reidar Wigen.

Stadig mer populært

Åpen dag på brannstasjonen er et årvisst arrangement som i Verdal ble holdt på den gamle brannstasjonen i sentrum til å begynne med.

– Jeg tror det var 10-12 stykker som kom, i tillegg til våre egne familier, minnes Wigen.

Men gjennom årene har populariteten bare økt og økt. I fjor var det rundt 700 som tok turen innom brannstasjonen på Tinden.

Med det herlige værvarselet som er for helgen, tror han tallet fort kan bli like høyt i år.

Mer action

Når Innherred er innom for høre om programmet, har brannstasjonen besøk av barn fra Vuku barnehage. Selv om de fikk se på brannbilene, brannmennene og stasjonen noen dager i forveien, hørtes det ut som om at flere av dem også kunne tenke seg tilbake på lørdag.

– Vi har hatt elleve-tolv barnehager innom her den siste tida. Det er populært både for dem og oss, sier Tor Reidar Wigen.

På lørdag blir det mer action enn på en sånn besøksdag, og mer å se på. Gammelbrannbilene fra både Vuku og Verdal kommer, Røde Kors er representert og i løpet av de fire timene midt på dagen blir det flere muligheter til å prøve ting, få se hvordan ting foregår og lære mye nyttig.

De som kommer får prøve å slukke brann med pulverapparat, det kommer til å bli demonstrert et trafikkuhell der brannvesenet klipper i stykker en bil og mulighet til å gå gjennom ei kunnskapsløype. Prøving av alkolås på en lastebil kan det også bli.

– Selv om den åpne dagen fremfor alt er populær blant de yngste, er det mye viktig å ta med seg for de voksne også, poengterer Wigen.

Røde Kors har fått seg en helt ny sykebil, som de vil vise frem.

Kosebjørn-test

Brannvesenet har ei testløype som de gjennomfører med jevne mellomrom, da med en 70 kilo tung dukke på slep. På lørdag skal de minste få lov til å «teste» seg, men da med en svær teddybjørn som de må holde rede på samtidig.

– Vi lover mye moro for både store og små, og gratis kaffe, brus og boller skal det også bli, lover brannmann Tor Reidar Wigen.