En kar i 60-årene fra Levanger ble i begynnelsen av november for snart to år siden stanset bak rattet i påvirket tilstand i Levanger.

Det etter at en kvinne som hadde sett ham kjøre kontaktet politiet om mulig promillekjøring.

Politiet dro hjem dit mannen bodde, men bilen stod ikke i garasjen. De kjørte rundt og lette etter bilen uten resultat, men da de kom tilbake til boligen hans en halvtime senere var både bilen og mannen hjemme.

Utåndingsprøven viste rundt 1,4 i promille.

Mente han drakk etterpå

Da saken kom opp for Inntrøndelag tingrett forklarte mannen at han hadde drukket et stort glass konjakk rett før han kjørte hjemmefra på turen da han ble observert av kvinnen. Deretter skulle han ha drukket halvannet glass til med konjakk etter han kom hjem, før politiet stod på døra.

Det siste var riktignok noe han aldri nevnte under politiavhørene for snart to år siden.

Retten festet ikke særlig lit til denne forklaringen, men kunne likevel ikke se helt bort fra den. Dermed ble han dømt for å ha kjørt med en promille langt over 0,5, men under hva utåndingsprøven viste.

Både dagen etterpå og et par uker etter kjøringen ble han stanset bak rattet på bilen på nytt, og kvinnen som meldte fra om promillekjøringen han ble dømt for var sikker på å ha sett ham kjøre påvirket dagen etterpå også, et par timer etter at politiet hadde stanset ham bak rattet mens han var edru.

Kan kjøre igjen

Unødvendig lang liggetid hos påtalemyndigheten og den lille tvilen rundt den reelle promillen under kjøringen gjorde at mannen slapp ubetinget fengsel, men fikk 30 dager som må sones bare ved nye lovbrudd de neste to årene. Han må imidlertid betale en bot på 10.000 kroner.

Han ble også dømt til tap av førerretten i ett og et halvt år, men fra lovbruddet skjedde - og dermed er denne straffen unngagjort allerede.