Statens vegvesen forteller torsdag formiddag om en hendelse de gjerne skulle vært foruten under sitt arbeid ved kontrollstasjonen ved E6 i Verdal.

En litauisk fører av et tungkjøretøy foretok ifølge vegvesenet en hasardiøs forbikjøring, og ikke nok med det. På dashbordet hadde han en PC oppslått.

Lå i ræva og kjørte forbi

Inspektør Steinar Vist i Statens vegvesen forteller at opptrinnet fant sted onsdag ettermiddag, da vegvesenets kontrollører var på veg fra Steinkjer til Verdal.

– Vogntoget lå nesten oppi ræva på vår bil, og hadde hva vi oppfattet som en aggressiv kjørestil. På en kort strekning litt nord for Verdal la den seg ut for å kjøre forbi, noe som førte til at både vi måtte bråbremse og en bil som kom i mot måtte gjøre det samme for at vogntoget skulle komme seg tilbake i rett kjørefelt i tide.

Seks måneders beslag

Kontrollørene tok umiddelbart kontakt med sine kolleger som allerede var på kontrollstasjonen i Verdal, som fikk vinket vogntoget inn da det kom dit.

– Føreren uttrykte at han ikke syntes det var så ille, sier Vist. Politiet ble kontaktet og overtok saken, og resultatet ble et førerkortbeslag på seks måneder samt en bot.

– Det er viktig å luke slike sjåfører vekk fra trafikken. Vi snakker om et vogntog på nesten 50 tonn, og da er det både svært store krefter i sving, og ikke like lett å manøvrere heller.