En kvinne i 20-årene fra Verdal stod tiltalt for både befatning med større mengder narkotika, kjøring i påvirket tilstand, trusler mot Nav-ansatte og hærverk på Nav-kontoret.

Men i rettsaken i Inntrøndelag tingrett ble hun frifunnet for både narkotikabefatningen og hærverket, og slapp ytterligere tap av førerretten.

Kjøretur i sørfylket

Kjøringen foregikk på E6 sør i Trondheim, for over to år siden. En politipatrulje så en bil som ikke hadde lysene i orden, og stoppet ved Sandmoen. Passasjeren fremstod sløv og ruset, og kvinnen som kjørte bilen ble spurt om de hadde noe ulovlig i bilen. Hun ga dem en kindereggboks med noe hasj i, og under ransakingen fant politiet mer narkotika. Men kvinnen benektet å vite hvordan det hadde havnet der.

Kvinnen ble tatt med inn til urin- og blodprøve, og det viste seg at hun var påvirket av stoffer tilsvarende mer enn 1,2 promille. Retten fant det ikke bevist at hun måtte kjenne til narkotikaen i bilen, og måtte frifinne henne for befatningen.

Ble sint på Nav

Truslene mot Nav-ansatte skjedde ved nyttår nå sist. Fredag 30. desember hadde husleiepengene for januar ennå ikke kommet inn på konto, og hun ble irritert fordi det var tredje måned på rad at de ikke ble utbetalt i tide.

Saksbehandleren var ikke på jobb, men kvinnen truet to andre ansatte med at hun visste eller kom til å finne ut hvor de bodde, og skulle oppsøke dem.

Hun slo igjen døra da hun dro derfra og skal ha sparket i den, men skaden ble ikke stor og det var uenighet om hvor hardt det var. Derfor ble hun frifunnet for dette også.

Får beholde førerkortet

Kvinnen har vært uten førerkort i lengre perioder siden beslaget i 2015, inntil hun nylig fikk det tilbake. Saksbehandlingen har også hatt visse mangler. Dermed fant ikke retten grunnlag for å idømme ytterligere tap av førerretten i denne omgang.

Straffen ble fengsel i 24 dager og en bot på 10.000 kroner for kjøringen og truslene.