- Det har blitt bra, men vi som driver bedrifter her har tapt mye i omsetning. Får vår del er det snakk om over en halv million kroner, sier Innehaver ved Siciliana, Necati Tavukcu til Innherred.

I det verste anleggsområdet

Arbeidet med opprustningen av Nordgata begynte i januar i år. I mai snakket Innherred med bedriftene som ligger i dette området, og både Lyshagen, Esso og Siciliana fortalte da at arbeidet har tæret på deres virksomheter. Siv Ellen Musum ved Lyshagen fortalte at dersom arbeidet hadde fortsatt i flere måneder og med så dalende omsetning, måtte hun ha revurdert videre drift.

Veien frem til Lektor Musums gate, hvor Esso og Lyshagen ligger, ble åpnet i august, men utenfor Siciliana var den stengt fram til midten av oktober. Resturanten har altså vært i det verste anleggsområdet i cirka syv måneder.

Tavukcu fortalte til Innherred i august at de merket stor nedgang i antall gjester i sommermånedene og at flere ikke ville sitte på uteserveringen som følge av anleggstøy. Det var også få muligheter til å parkere, noe Tavukcu mener førte til at folk handlet andre steder.

Fredag var gata ferdig og ble åpnet for trafikk.

- Vi merket allerede samme dag at det kom flere gjester til restauranten, sier innehaveren.

Nordgata ble åpnet for trafikk fredag ettermiddag i forrige uke. Foto: Kristin Heggdal

- Kompensasjon

Leder for teknisk drift i Verdal kommune, Bård Kotheim, sa til Innherred i august at det har vært hyppig kontakt mellom entreprenør/byggherre og driverne av Siciliana under arbeidet.

- Det er etter beste evne prøvd å finne løsninger som ikke medfører hindringer for driften av restauranten. I ferien ble det blant annet laget en gangsti oppover Nordgata slik at tilkomst vestfra skulle være mulig til fots, sa Kotheim da, og fortalte også at de koblet inn ett sluk og et taknedløp på gårdsplassen til Siciliana.

- Dette er arbeider som gårdeieren egentlig skulle ha betalt selv, men som kommunen nå utfører litt som kompensasjon for ulemper i forbindelse med anlegget, sa Kotheim.

Denne gata på Garpa er fortsatt stengt.

Håper på bra julesesong

Tavukcu er glad for at de endelig får gjennomgangstrafikken igjen, men er skuffet over at arbeidet har tatt så lang tid.

- Kommunen sa at bedriftene ikke skulle lide som følge av arbeidet, men det har vi gjort. Det er snakk om mye penger for en liten aktør som oss, og det kreves mye arbeid for å tjene inn det beløpet igjen, sier han.

Det må bli en bra julesesong?

- Ja, vi håper det, sier Tavukcu.