Sist fredag, rundt klokken 17.30, satt Nina Rønneberg hjemme i stua si i Gjemblevegen på Nesset i Levanger. Samboeren hennes jobber i Nordsjøen, så hun var hjemme alene.

- Plutselig hører jeg et kraftig smell. Jeg blir med en gang veldig skremt, og selvfølgelig nervøs, for jeg skjønte ikke hvor lyden kom fra. Jeg gikk bort til vinduet i stua for å se hva som hadde skjedd, men jeg så ingenting på grunn av mørket. Det var heller ingen folk utenfor, sier Rønneberg til Innherred.

Rønneberg sier det vanligvis er et stille og rolig nabolag, og at det derfor er ekkelt når slike ting skjer. Foto: Privat

- Mye kraft

Paret bor i en enebolig og stuen deres er i andre etasje. Da Rønneberg ikke fant ut hva smellen kom av, gikk hun etter hvert og la seg. Dagen etter, da det ble lyst igjen, kunne hun se at ruta på stua var knust i det ytterste glasset.

- Det så ut som skuddhull, da det var et som var lite og veldig rundt, mens det andre var litt større, sier hun.

Rønneberg ringte politiet, som tirsdag var på plass for å se på skadene.

- Vi venter nå på svar fra kriminalteknikere, men politiet mente det var kastet stein eller skutt med luftgevær. Ikke noe kraftigere våpen, som jeg var redd for. Det er litt spesielt siden dette skjedde i andre etasje. Hvis det eventuelt har blitt kastet noe må det ha hatt mye kraft, siden smellet hørtes så godt, sier hun.

Samboerparet har anmeldt hendelsen til politiet. Foto: Privat

Sjekker dører og vinduer

Rønneberg forteller at det vanligvis er veldig stille og rolig i nabolaget, og at det derfor er ekkelt når slike ting skjer.

- Det kom liksom helt ut av det blå, og jeg ble selvfølgelig nervøs siden Tore var på sjøen. Etter denne kvelden har jeg sjekket både dører og vinduer før jeg har lagt meg om kvelden, og gleder meg veldig til Tore kommer hjem igjen, sier hun.

Saken er nå anmeldt til politiet, og forsikringsselskapet dekker skadene. Paret må derimot betale en egenandel på 1500 kroner for det knuste glasset.

- Det er kjipe penger, men vi må få byttet ruta med en gang, for det ser ikke så fint ut, sier hun.