Heidi Stensland Warren begynte i Verdensbanken for cirka 12 år siden. Hun fikk den spesielle jobben etter noe arbeidserfaring fra UD, EU-delegasjonen i Washington og FN-Sambandet i Oslo.

–Jeg trives utrolig godt, sier Heidi som stiftet familie «over there». Hun er gift med amerikaneren Chris, og sammen har de barna Odin (3) og Annika (6).

Små barn og ansatt i Verdensbanken, dagene flyr?

Våre dager er nok ganske lik dagene til småbarnsforeldre i Norge. Både jeg og min mann jobber fulltid, så kveldene består i middag sammen med barna, litt lekser for Annika som nå går i første (og har norskundervisning gjennom UDs globalskole), og lek og aktiviteter før leggetid. I helgene går det ofte slag i slag med barnebursdager, svømming, turning og diverse husprosjekt. Vi prøver også å benytte oss av museer, konserter og andre ting i byen.

Heidi beskriver Washington som en utrolig flott liten boble, veldig forskjellig fra de fleste andre steder i USA.

–Arkitekturen er veldig europeisk og høyblokker finnes ikke, så får ikke noen storbyfølelse her. Men kulturlivet i USAs hovedstad er selvfølgelig er på høyde med en storby, og her bor folk fra hele verden.

Du skjønner stoda...

Familien bor i et flott grøntområde og Heidi sykler som regel til jobb. Selv om hun jobber to kvartaler fra Det hvite hus, merker hun nesten ikke kaoset som foregår der med mindre TV-en slås på.

Hvordan opplever du USA for tiden?

–Dette er et spørsmål jeg får ofte. Følelsene svinger litt mellom total avmakt, raseri, oppgitthet og fornektelse... ja du skjønner sikkert stoda. Selv om jeg ikke kan stemme her, så ser jeg utrolig frem til neste valg, forhåpentligvis uten utenlandsk innblanding.

Som ansatt i Verdensbanken får Heidi Stensland Warren mulighet til å reise mye. Hun blir kjent med folk fra mange forskjellige kulturer, blir utfordret på det faglige nivået og brukt språkkunnskapene sine.

–Det viktigste for meg er likevel følelsen av at det jeg gjør daglig på jobb er et bidrag til å hjelpe folk som ikke ble født i et så bra land som Norge.

Verdensbankens to mål er utryddelse av ekstrem fattigdom og bærekraftig, felles velstand innen 2030

–Målene er en sterk indikasjon på hvordan det er å arbeide her. Utfordringene er store, men det er mulighetene også. Man må jobbe sammen for å nå disse målene, både internt blant utrolig dyktige folk fra over 180 land. Eksternt jobbes det med globale partnere, inkludert FN, regionale utviklingsbanker etc. På landnivå er det samarbeid med næringslivet, det sivile samfunn og lokale myndigheter.Hva savner du fra Verdal?

–Familie, venner og turer i skog og mark.Hva savner du minst?

–Sodd.Hvordan holder du deg oppdatert på det som skjer i Verdal?

–Sosiale medier, internett, Jeg leser Innherred, og snakker med folk fra Verdal på telefon.Ditt beste minne fra Verdal?

–Jeg har utrolig mange fine minner, så vanskelig å nevne ett. Et høydepunkt må være snøhvit jul med familien, hytteturer og tid med den gode venninnegjengen.Hva skal til for at du bosetter deg i Verdal?

–Akkurat nå må det være en lederstilling i et internasjonalt rettet selskap, kortere vintre, varmere somre og dessverre sikkert skilsmisse også. Kanskje disse kravene forandres om noen år.

91149117

tor.ole.ree@innherred.no