Janne Jørstad (Frp) tar opp sanitærsituasjonen for romfolk i et spørsmål til ordføreren.

Spørsmålet fremmes i kommunestyremøtet 22. november, og Jørstad formulerer seg på denne måten:

1. Hva tenker ordføreren om situasjonen, sett i lys av de siste ukers hendelser og begivenheter?

2. Vil kommunen gjøre noe for å bedre sanitærsituasjonen for romfolkene etter oppstrammingene på Levanger stasjon? Hvilke andre tiltak er gjort overfor dette miljøet siden sist vi stilte spørsmål om temaet?

Uønsket adferd

Som bakgrunn for spørsmålene, tar fremskrittspartirepresentanten opp den siste tids forhold ved blant annet Levanger stasjon.

- I lengre tid har det vært uønsket adferd fra romfolk, som har brukt toalettene på Levanger stasjon til både morgenstell og kveldsstell. Situasjonen har blitt så sjenerende for passasjerer som reiser fra Levanger stasjon, at det har blitt innført vakthold ved stasjonen, og at stasjonen blir stengt om natten.

Da Levanger FrP tidligere i år fremmet en interpellasjon om tiggerforbud i kommunen, nevnte ordføreren at romfolkene har fått tilbud om å benytte sanitæranlegg på campingen på Moan, et tilbud som ennå ikke ser ut til å bli benyttet.

Det samme ble sagt da KrF stilte spørsmål om sanitærforholdene til romfolkene for en stund tilbake.

Det har også vært en episode på Verdal, der to, eller flere romfolk-bander var i slåsskamp, angivelig på grunn av krangel om tiggerposisjoner. I og med at tiggermiljøet på Innherred er lite, er det nærliggende å anta at dette er tiggere som hører til både på Levanger og Verdal, skriver Janne Jørstad.