Det er en ordknapp gruppeleder i Høyre, Oddleiv Aksnes, som sent mandag kveld sier at partiet nå ønsker ro etter et langt budsjettmøte.

- Vi vil roe oss ned i kveld, og kommer tilbake til dette i morgen, sier Aksnes på telefon på tur hjem etter møtet.

Han ønsker ikke å gå i detalj rundt samarbeidsavtalen, som nå virker usikker mellom Høyre og motpartene i budsjettsaken, Ap og KrF.

- Vi føler at Ap og KrF ikke har fulgt sine forpliktelser i avtalen, hvor teksten er ganske klar på å ikke øke eiendomsskatten. Vi prøvde å komme til en enighet, men det gikk ikke. Men dette kommer vi tilbake til tirsdag, sier Aksnes.

Iversen: - Vil ikke spekulere

Bjørn Iversen vil heller ikke spekulere i hva vedtaket betyr for samarbeidet mellom H, Ap og KrF.  Samarbeidsavtalen slår fast at eiendomsskatten ikke skulle økes i inneværende kommunestyreperiode, men Ap argumenterte for at den økonomiske situasjonen hadde endret seg så mye at skatten måtte økes for å klare budsjettmålene.

- Som rådmannen selv går langt i å si, så ender vi med tidenes investeringsløp, samtidig som at rådmannen ikke får ressurser til å gjennomføre det, sier Iversen og kaller inntektskuttet å tømme sparegrisen.

- Jeg er redd for at dette ikke er det siste vi hører om saken. Vi kjenner ikke konsekvensene, og det bekymrer meg, sier Iversen.

- Hva betyr dette for samarbeidsavtalen med Høyre i posisjon?

- Det spekulerer jeg ikke i nå. Vi skal ha en evaluering av avtalen på nyåret, slik det er avtalt. Vår holdning er likevel at det er åpenbart et brudd på intensjonene i avtalen, sier Iversen etter møtet.

Ap beklaget vedtaket

Etter at vedtaket ble fattet med knappest mulig margin, ba gruppeleder i Ap, Arild Kvernmo Pedersen, om å få protokollført følgende uttalelse fra Verdal Ap og Verdal KrF: